Замърсяването на въздуха е причина за смъртта на 790 000

...
Замърсяването на въздуха е причина за смъртта на 790 000
Коментари Харесай

790 000 жертви на мръсния въздух в Европа


Замърсяването на въздуха е причина за гибелта на 790 000 индивида всяка година в Европа и 8.8 милиона по целия свят, което е двойно повече от предходните изследвания, твърди и проучване.

Между 40% и 80% от смъртните случаи са в резултат на сърдечен удар, инсулт или различен вид сърдечно-съдови болести, породени от смок, оповестяват откриватели.

Средно статистически токсичния коктейл от газове от коли, промишленост и земеделие редуцират живота на тези, които умират прибързано с 2.2 години.

" Това значи, че замърсяването на въздуха предизвиква повече гибел на година от тютюнопушенето, което съгласно Световната здравна организация е отговорни за гибелта на 7.2 милиона смъртни случая през 2015 година ", казва главния създател на труда Томас Мюнзел, професор от Медицинския университет в Майнц, Германия.

Тютюнопушенето може да се избегне, само че замърсяването на въздуха, не.

Фини и едри частици азотен диоксид (NO2), серен диоксид (SO2) и озон (O3) също са свързани с когнитивните функционалности, продуктивността на труда и просветителните резултати.

Проучването, което е оповестено в Европейския сърдечен вестник се концентрира върху Европа, само че тези статистически способи са използвани и в останалия свят. Проучванията за неевропейските страни ще бъдат оповестени настрана.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР