Замърсяването е установено, докато е извършвана планова проверка на предприятието,

...
Замърсяването е установено, докато е извършвана планова проверка на предприятието,
Коментари Харесай

Завод замърсява река Манастирска

Замърсяването е открито, до момента в който е осъществявана планова инспекция на предприятието, съчетана с осъществяване на мониторинг на водите.

При инспекцията специалистите откриват, че посредством канализационната мрежа на завода през пречиствателната станция за индустриални отпадъчни води в река Манастирска (ляв приток на река Стряма) се зауства разбъркан поток от отпадъчна вода и съсредоточен хромов разтвор.

Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив не е била осведомена от предприятието за зародила повреда, нито е получавала сигнали от жители. Към момента не е известно от какъв брой време непречистени отпадъчни води са се зауствали в реката, нито мащабът на замърсяването.

Взетите водни проби от пункта за мониторинг, избран в разрешителното, както и от река Манастирска преди и след точката на заустване ще дадат по-голяма изясненост, откакто бъдат изследвани, показаха от инспекцията.

Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив неотложно е сезирала Басейнова дирекция " Източнобеломорски регион " за откритото замърсяване и специалисти от институцията пътуват към Сопот. Предстои изясняване на механизма на замърсяването. Екоинспекцията ще предприеме съответни административнонаказателни дейности.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР