Зам.-шефка на фонд "Земеделие" хвърли оставка Скандалът с къщите за

...
Зам.-шефка на фонд "Земеделие" хвърли оставка Скандалът с къщите за
Коментари Харесай

Шефката във фонд „Земеделие“ изгоряла с къща за гости

Зам.-шефка на фонд "Земеделие " хвърли оставка

Скандалът с къщите за посетители, строени с европейски средства, взе нова жертва. Оставка подаде Иванка Багдатова-Мизова, зам.-шеф на Държавна фирма „ Земеделие “ - ръководещ орган на Програмата за развиване на селските региони. За нейното премахване настоя министърът на земеделието Румен Порожанов, откакто се разбра, че телефонът на висшата служителка е посочен за контакт за резервации в къщата за посетители „ Тара “ в Юндола. Предстои да бъде осъществена инспекция, с цел да се откри каква е връзката на Мизова с обекта.

Той е построен по план, утвърден през 2013 година Собственикът „ Тара 2008 “ ЕООД е получил дотация от 281 321 лв. от Държавна фирма „ Земеделие “. Фирмата е на Емине Икмет Местан. През 2013 година Иванка Багдатова-Мизова е била началник на дирекция „ Инвестиционни схеми за подкрепяне “ във фонда, а от август 2014-а и негов заместител изпълнителен шеф.

Най-вероятно Мизова е правила консултантски услуги, като е подпомагала компанията, изготвила плана на „ Тара 2008 “ ЕООД. Не е ясно обаче по какъв начин телефонът <210> се е появил в уеб страницата за резервации.

Премиерът Борисов стремително е приел оставката на зам.-шефката на Държавна фирма „ Земеделие “. Вчера той настоя да бъдат тествани всички къщи за посетители и прикани прокуратурата да разнищи случаите, в които има подозрения за злоупотреби и нередности.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР