Зам.-шефът на Роскосмос Максим Овчинников почина на 41 години, съобщи

...
Зам.-шефът на Роскосмос Максим Овчинников почина на 41 години, съобщи
Коментари Харесай

На 41 години почина зам.шефът на Роскосмос и дясна ръка на Рогозин

Зам.-шефът на " Роскосмос " Максим Овчинников умря на 41 години, заяви някогашният му шеф Дмитрий Рогозин.

Според него това станало след тежко и дълготрайно боледуване:  

" Той уверено отбрани ползите на ракетно-космическата промишленост, която пое пътя на битката с корупцията. В резултат на това бяха тези години на невиждани безаварийни изстрелвания. "

Овчинников е икономист, който стартира работа през 2007 година в Руската антимонополна работа, като в интервала 2015-2017 година управлява отдела за надзор над промишлеността и военно-промишления комплекс.

Едно от най-шумните каузи на Овчинников било обвързвано с следствието за скрито съглашение сред " Газпром " и най-големия търговец на тръби SETP, пишат съветските медии. След него той стартира да следи сухопътните и военноморски оръжия и военна техника. Благодарение на това се среща с Рогозин, който тогава е вицепремиер и дава отговор за отбранителната промишленост.

Вероятно по тази причина, когато Рогозин оглавява " Роскосмос ", той незабавно кани 35-годишния Овчинников да поеме икономическите каузи на държавната компания.

През август умря различен върховен кадър на галактическия колос, който отговаряше за енергийните планове. Агенциите тогава оповестиха, че Виталий Мелников е умрял от хранително отравяне, евентуално тъй като ял гъби.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР