Зам.шефът на ИТН даде да се разбере, че някои от

...
Зам.шефът на ИТН даде да се разбере, че някои от
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: НАП да провери Владислав Горанов

Зам.шефът на Има Такъв Народ даде да се разбере, че някои от служебните министри могат да останат на поста си и при постоянно държавно управление, в случай че е доминирано от партията.

" Къде е Национална агенция за приходите, губят му се едни 700 000 лева на Горанов като приходи? Има нов началник на приходната организация, да го ревизират, да ревизират тази договорка ". Така зам. ръководителят на " ИТН " и претендент за народен представител Тошко Йорданов разяснява разкритието на " Сега ", че някогашният финансов министър Владислав Горанов посредством компания е закупил пространства за офиси в София на стойност 752 994 лева, като не е ясно от кое място той разполага с крупната сума и липсва информация да е теглил заем.

" Това е един човек, който беше до неотдавна във властта и за който Васил Божков твърди, че му е дал 60 млн. лева кеш посредством саковете на Шехерезада (визира пиарката на Борисов - Севдалина Арнаудова - б.р.) ", добави Йорданов в предаването на Веселин Дремджиев по ТВ1. Относно Национална агенция за приходите Йорданов разяснява, че там с години не се е работило, не са събирани колосални суми и по тази причина е нужна дълбока промяна.

Йорданов даде да се разбере, че в случай че след изборите на 11 юли Има Такъв Народ сформират кабинет, то някои от актуалните министри могат да попаднат в него. " Част от министрите правят доста добра работа, изключително с проявлението на закононарушенията ", уточни той, акцентирайки на работата на министрите на стопанската система и финансите. " Справят се прелестно ", даде оценката си той. Според него служебният кабинет към този момент е задал моделът, по който би трябвало да се работи и отсега нататък. " Ненормалното беше 11 година мафията да владее страната. Запъват се в този момент, само че след два месеца ще забележим какво ще вършат ", съобщи заместникът на Трифонов по адрес на ръководители в държавната администрация, който отхвърлят да си тръгнат.

Според Йорданов методът в бъдещото ръководство е, " че би трябвало да се вкарат едни хора във властта, които не са корумпирани и би трябвало да свършат избрана работа за несъмнено време, тъй като дългото оставане във властта изкушава ".

Той твърди, че няма упоритости да става министър-председател, а по адрес на Слави Трифонов не пожела да разяснява политическите му планове, единствено сподели, че е " доста удобен човек ".

Тошко Йорданов, който в предходния парламент беше началник на ПГ на Има Такъв Народ, въпреки всичко призна, че цялостната промяна в страната няма да стане толкоз бързо, колкото са очаквали. " Не може да стане незабавно. Бавно ще е, последователно с доста борба ", добави той. По думите му " цялата скотщина, която е в страната е шокираща, когато влезе вътре в конкретиката, стартира да се губят прилагателните ".

Йорданов нахока Татяна Дончева, която преди ден предложи при започване на новия парламент да бъде подписана от всички политически сили декларация за национално избавление.

" ГЕРБ и Движение за права и свободи са извънредно токсични, Българска социалистическа партия също. Продължаваме да го твърдим - с тях коалиция няма да вършим. Нека да минат изборите, не сме врачки, и тогава по отношение на резултата от тях, ще се опитаме да постъпим вярно и почтено. Не даваме пари за социологически проучвания, те се издъниха ослепително преди месец и половина. Моделът, който е обхванал цялата страна, би трябвало да бъде изчегъртан напълно. Това минава и през премахването на спецпрокуратурата. Бухалка на някогашните ръководещи, нямат капчица доверие, няма да им оказваме помощ и да прикриваме какво са правили ", разяснява още зам.шефът на Има Такъв Народ.

Относно здравословното положение на Слави Трифонов, той сподели: " Слави е добре, всички публикации, които четете по какъв начин е зле физически и здравословно, са безспорни нелепости ".

Йорданов дефинира Съвета за електронни медии като " нездравословна конструкция ", както и като нездравословен законът за медиите. " Ще има нов закон и нов и общоприет шеф, в случай че идващият парламент издържи по-дълго ", закани се той.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР