Зам.председатлят на КПКОНПИ Антон Славчев, който е и и.д. председател,

...
Зам.председатлят на КПКОНПИ Антон Славчев, който е и и.д. председател,
Коментари Харесай

Още на първия си месец проверката "Апартаментгейт" се проби

Зам.председатлят на КПКОНПИ Антон Славчев, който е и и.д. ръководител, персонално водел разпити по инспекцията

© Георги Кожухаров Няма и месец от своето шумно начало, инспекцията на така наречен скандал " Апартаментгейт " към този момент наподобява пробита и евентуално ще последва матрицата, по която се разви следствието за източването КТБ - изборен метод и следено приключване на информация за компрометиране на тези, които не са съгласни с правата линия.

В сряда " 24 часа " заяви, че в редакцията е получен неизвестен мейл с всички клиенти, закупили жилища от " Артекс " през последните три години. В обява се цитира представител на строителната компания, който е удостоверил достоверността на файла и е изразил удивление от неговата поява, защото безусловно преди няколко дни този документ е бил възложен на проверяващите.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък В началото на седмицата в " Труд " беше оповестен контракт за заем, подписан сред компания на Теодор Захов (съиздател на " Капитал " и " Дневник " ) и " Артекс инженеринг ". Той също е бил предаден на проверяващите, показа източник на " Капитал ", осведомен с следствието.

Източник на " Капитал " от прокуратурата показа, че по " Апартаментгейт " вървят редом три инспекции. Едната е в Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ), втората е в бранш " Икономическа полиция " към Столичната дирекция на вътрешните работи, а третата в Инспектората към Висш съдебен съвет (тя визира договорката на компанията на брачната половинка на ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов).
Единствено в Столична дирекция на вътрешните работи и КПКОНПИ могат да разполагат с изтеклите документи (тъй като обгръщат цялостната активност, а освен договорката, проверявана от ИВСС), т.е. течът най-вероятно е станал оттова. " Капитал " изпрати въпроси до двете институции, чиито отговори ще публикуваме незабавно щом ги получим.

Източник, осведомен с следствието, описа още, че разпити по " Апартаментгейт " в КПКОНПИ се водят персонално от зам.-председателя на комисията Антон Славчев, който замества излезлия в насилствен отпуск Пламен Георгиев. Юристи, с които " Капитал " се съветва, разясниха, че сходни дейности опонират на закона, който ясно прави разграничаване сред самата комисия и нейните органи.
Името на Славчев също беше забъркано в подобен скандал, откакто при започване на април bTV разкри, че и при неговите имотни покупко-продажби има редица въпроси, свързани с платената цена и действително употребяваната повърхност.

Проверката по " Апартаментгейт " беше предоставена от основния прокурор на 22 март 2019 година Седмица по-късно ръководителят на КПКОНПИ Пламен Георгиев в опит да отклони въпросите за неговите жилища се опита да изясни пред медиите какъв брой доста работа е била свършена до този миг. От казаното от него обаче стана ясно, че в продължение на една седмица комисията само е събирала обществено налична информация.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР