Зам.-председателят на Народното събрание Ива Митева потвърди пред , че

...
Зам.-председателят на Народното събрание Ива Митева потвърди пред , че
Коментари Харесай

ИТН отново внася 1 лев партийна субсидия

Зам.-председателят на Народното събрание Ива Митева удостовери пред, че " ИТН " още веднъж ще изиска понижаване на партийната дотация на 1 лев. Това ще се случи сред двете четения на закона за бюджета за 2022 година

Митева изясни, че има проблем с парцелите, употребявани от партиите. " Правото на прилагане по този начин и не се учреди, сега в случай че тръгне да се прави инспекция, ще се види, че партиите хем не заплащат наем, хем не са и на безвъзмедзно право на прилагане, където би трябвало да заплащат налог " Сгради ". Тоест, нито заплащат налог " Сгради ", нито заплащат наем. "

Ива Митева счита, че доста мъчно ще се стигне до такова болшинство във Висшия правосъден съвет пред което да мине искане на правосъдния министър за освобождение на основния прокурор. Докато не се промени болшинството във Висш съдебен съвет, няма какво да се лъжем, че доста мъчно ще се реализира това, " тъй като 17 гласа са задоволително високо болшинство, изключително откакто са отказали изобщо да прегледат такава оставка и оспориха правото на правосъдния министър да я внесе ".

Митева счита, че доказателствата против Иван Гешев, които правосъдният министър ще внесе, ще са на съображение уронване престижа на правосъдната власт и систематични нарушавания. Изрази подозрение, че промяната на една персона ще реши всички проблеми.

" Трябва да се види дали мястото на прокуратурата е в правосъдната система, дали изобщо е нужна фигурата на основния прокурор, дали прокуратурата по този начин, както е записана в Конституцията, следва съдилищата, дали да не бъде извадена от правосъдната система ", разяснява тя.

Ако има воля, измененията ще се случат, счита Митева. В съдружния формат не е обсъждан планът на Движение за права и свободи за конститиуционни промени. Според Ива Митева Конституцията би трябвало да се развива по този начин, както се развива и практиката на Европейския съд за правата на индивида.

В " ИТН " не е обсъждано дали Митева ще се кандидатира за член на Конституционния съд. Тя не разяснява престрелките сред премиера и основния прокурор, а за листата на Кирил Петков сподели:

" Не мисля, че Google може да бъде източник на информация, самата прокуратура може да си извади оттова информация ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР