Зам.-председателят на икономическата комисия Александър Иванов от ГЕРБ заяви в

...
Зам.-председателят на икономическата комисия Александър Иванов от ГЕРБ заяви в
Коментари Харесай

Александър Иванов: Не ГЕРБ, а високата инфлация ще попречи за влизането ни в еврозоната

Зам.-председателят на икономическата комисия Александър Иванов от ГЕРБ съобщи в коридорите на Народното събрание, че високата инфлация би била спънка за влизането ни в еврозоната.

Искам да покажа на сътрудниците от Демократична България, които вършат гръмки изказвания, че поради ГЕРБ няма да влезем в еврозоната. Днес интернационалната финансова организация “Фич ” разгласява публикация за какво може да не се случи това.

Иванов сподели обявата пред публицистите и буквално прочете заглавието: “Високата инфлация е главната спънка пред присъединението на България в еврозоната през 2024 година ”

Нека сътрудниците да си напомнят, че кабинетът “Петков ” отпред с Кирил и Асен, или още новата “лява партия ”, докара страната до инфлация петорно по-висока.

Именно инфлацията по времето на Кирил и Асен, Христо Иванов, Мартин Димитров, Мирчев ще е спънка за влизане в еврозоната. Нека си напомним, че тя беше 18% предходната година и не се виждат темпове за забавянето й.

По-рано от „ Демократична България “ упрекнаха с декларация от трибуната на Народно събрание, че точно ГЕРБ ще са отговорни, в случай че не ни одобряват в еврозоната. Мартин Димитров, който е ръководител на отрасловата комисия, уточни, че поради ГЕРБ не се събирал кворум и към този момент два пъти се проваляли съвещанията на комисията. Тя била значима, тъй като точно в нея е планувано да се одобри кодексът за застраховането и въпросът със “Зелената карта ”, които са от част от изискванията за приемането ни в Шенген и еврозоната.

Зам.-председателят на икономическата комисия изясни, че не желае да провалят влизането ни в зоната, само че съгласно него има опция да нарастне полицата “Гражданска отговорност ”, а тя засягала директно 3 млн. жители.

“Ние постъпихме диалогично и предложихме текст на МФ, който да бъде разискван и да се откри салдото сред това да влезем в зоната през 2024 година и да не нараства “Гражданската отговорност ”, добави той.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР