Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов предизвика иронични усмивки, след като

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов предизвика иронични усмивки, след като ...

Смях! Цветан Цветанов бързо се отрече от убития Петър Христов, не били приятели.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов предизвика иронични усмивки, след като бързо отрече да е бил приятел с убития бизнесмен Петър Христов. По думите му било политическа спекулация да се твърди, че разстреляният 49-годишен мъж е бил близък до властта. 
Шефът на депутатите от ГЕРБ уточни, че с Христов се познава покрай публични прояви във Велико Търново. Не сме били лични приятели, познавахме се. Той беше близък до всички, които искаха да се развиват в България, каза още Цветан Цветанов. 
По думите му, давайки информация за „Наглите”, Христов всъщност е изпълнил гражданския си дълг. „Споделена е определена чувствителна информация, която е допринесла за разкриването на тежки престъпления в България. Във времето той е бил един от истинските радетели за синята идея и за това, че СДС и демокрацията винаги са били приоритет за него”, допълни Цветанов. Симпатизирал е на партията ни, каза още Цветанов за спонсора на ГЕРБ във Велико Търново Петър Хрстов. 
Според него Петър Христов не е имал политически амбиции, но дори и кучетата в старопрестолния град знаят, че без негова санкция не се случваше нищо в областта. 

Източник: bulnews.bg