Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира по повод оставката на

...
Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира по повод оставката на
Коментари Харесай

Оставката е лично решение на Теменужка Петкова, каза Цветан Цветанов

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов разяснява във връзка оставката на министъра на енергетиката Теменужка Петкова, че това е нейно персонално решение. " Тя е заслужен човек и подаде оставка, с цел да отпадне всякакво подозрение за връзки или напън в договорката за ЧЕЗ, която е осъществена в Чехия. Ще се направи цялостна инспекция по случая, с цел да се подсигурява нацоналната сигурност ", сподели Цветанов в симитлийскоото село Крупник, където гостува на обичайните на Тодоровден конски надпревари, заяви пресцентърът на ГЕРБ.

Вчера Пекова подаде оставка, откакто в четвъртък се разбра, че управлението на чешката компания е одобрило " Инерком България " за покупател на българския бизнес на компанията, а договорката беше публично подписана нощес. Министърът на енергетиката подаде оставка, тъй като се познавала от 20 години със притежателя на " Интерком " Гинка Върбакова.

Пред събралите се в Крупник Цветанов разяснява още, че е значимо да се приключи по-бързо строителството на автомагистрала " Струма ", тъй като " това би означавало по-малко жертви и повече екология ".

Цветанов сподели още, че опозицията в лицето на Българска социалистическа партия генерира скандал след скандал и с това се пробва да отклони вниманието от постигнатото. " Днес сме в община Симитли и виждаме постигнатото от кмета Апостол Апостолов . Това, че тук на Тодоровден в село Крупник са се събрали хора от всички краища на общината е показателно, че хората са извели своя приоритет - Симитли над всичко .Това би трябвало да създадем и ние политиците - да се обединим ", изясни Цветанов. По-рано през днешния ден на пленум ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова изброи свадите към държавното управление на Борисов на пленум.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ уточни, че е неприемливо президентът Румен Радев, " който е обединител на нацията, в действителност да я разединява, да наскърбява премиера и народните представители ". " В момента Българска социалистическа партия и президентът Румен Радев са едно. Те целят дестабилизация на страната, която на собствен ред да докара до предварителни избори. Те обаче не осъзнават, че рецесията, която ще настъпи след тези избори, ще ни отдалечи от поставените цели ", сподели Цветанов малко по-рано в Сандански на 9-тия Зимен университет на Младежи ГЕРБ.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР