Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев обяви пред Би Ти Ви,

...
Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев обяви пред Би Ти Ви,
Коментари Харесай

За по-малък дефицит Томислав Дончев предлага държавата да харчи само европейски пари за инвестиции

Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев разгласи пред Би Ти Ви, че идната седмица най-вероятно ще се проведат срещи с министъра на финансите, с цел да обсъдят могат ли да се намерят спомагателни запаси в бюджета, който служебният кабинет предложи. Миналата седмица отрасловият министър Росица Велкова разгласи, че ще внесат бюджет с недостиг 6.4%, като е планувано и тегленето на дълг от 13.7 милиарда лв..

По-рано през днешния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че Според Дончев има по какъв начин да се намерят пари, с цел да не се стига до по-лоши за хората други възможности. Като такава той уточни увеличението на налозите. След което даде предложение. " Може за 1-2 години финансовата стратегия на страната да е основана единствено и само на средства от Европейския съюз. Така се отхвърляме от обществени вложения от бюджета в огромните планове ", сподели Дончев, като посочи, че държавните пари могат да се насочват към по-малки планове.

Според неговите калкулации, в случай че се приложи сходна скица, то това ще донесе спомагателни 2 милиарда лв. към бюджета.

" Алтернативата другояче е повдигане на налозите. Най-лошият вид е дефицитът да остане над 6%, както е заложен от служебното държавно управление, и да се вдигнат налозите ", изясни той.

 Рязане на разноски, повдигане на налози - дебатът за бюджета върви без постоянен кабинет Рязане на разноски, повдигане на налози - дебатът за бюджета върви без постоянен кабинет

Именно поради това Дончев прикани партиите за " джентълменско съглашение, че никой няма да спекулира с тежката обстановка ". По думите му при взимането на такова тежко решение като повдигането на налозите, може всяка една опозиционна партия да се пробва да се възползва от обстановката с политически нападки.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР