Зам.-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович е изпратил писмо до

...
Зам.-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович е изпратил писмо до
Коментари Харесай

Тимерманс остава единственият кандидат на социалистите за председател на ЕК

Зам.-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович е изпратил писмо до Партията на европейските социалисти (ПЕС), с което се отдръпва от вътрешната конкуренция за определянето на водещ претендент за идващ началник на Европейската комисия. Това заяви ПЕС, представена от Българска телеграфна агенция.

С отдръпването на Шефчович преди партийното съвещание през декември единственият претендент на социалистите остава другият зам.-председател на Европейска комисия Франс Тимерманс. Като политик и състезател добре знам силата на отборната игра и общата цел, показва в писмото си Шефчович. Той слага въпроса за единството и основаването на " обединен фронт " за постигането на оптимизъм измежду европейците.

Съобщението на Шефчович ще направи решението на ПЕС идващия месец напълно официално. Съперниците от Европейската национална партия ще избират сред двама претенденти по-късно тази седмица - ръководителя на партийната група в Европейския парламент Манфред Вебер и някогашния финландски министър председател Александър Стуб.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР