Зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева даде обяснение на събитията,

...
Зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева даде обяснение на събитията,
Коментари Харесай

Арест в Столипиново и закани по телефона в Асеновград са вдигнали снощи ромите на крак

Зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева даде пояснение на събитията, довели нощес (30 януари) до напрежение в Столипиново и малко по-късно - в ромската махала " Лозенец " на Асеновград.
В рамките на профилирана полицейска акция в Столипиново са арестувани четирима души, както и половин кг хероин. Арестът на единия от четиримата е осъществен пред заведение от цивилни служители на реда. Това поражда опозиция у хората, които са били вътре в заведението и те стават основа на всеобщо събиране и закани за разпра. Съответно са извикани профилираните полицейски сили, които вкарват хората, излезли от заведението назад вътре.
Няма получени данни за нанесени телесни повреди или вреди , сподели Галина Андреева. Използваната от служителите на реда мощ е била правомерна, по думите ѝ.
По същото време в ромската махала в Асеновград получават по телефона предизвестия, че и там се готви нахлуване. Засечени са позвънявания от Столипиново до такава степен. Ромите от Асеновград звънят на тел. 112, някои отиват напряко в Районното полицейско ръководство да питат какво става и вероятно да търсят отбрана.
Проверка открива, че няма действителни закани и напрежението се уталожва още нощес, през днешния ден също и на двете места е умерено. Прокуратурата сега приготвя обвиняванията, свързани с арестите по линия на опиатите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР