Зам.-министърът не е излязъл от НПОКПКОНПИ ревизира договори на шефове

...
Зам.-министърът не е излязъл от НПОКПКОНПИ ревизира договори на шефове
Коментари Харесай

Проверяват Белев за конфликт на интереси

Зам.-министърът не е излязъл от Неправителствени организации
КПКОНПИ ревизира контракти на шефове от АЕЦ „ Козлодуй”

Искове за над 25 млн. лева в съда, най-големият е против непосредствен на Васил Божков

Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ) образува произвеждане за спор на ползи против Тома Белев - заместник-министър на околната среда и водите. Поводът е сигнал, съгласно който Белев продължава да е ръководител на Управителния съвет на неправителствената организация Сдружение „ Асоциация на парковете в България”.

За спор на ползи стартира и друга инспекция против изпълнителния шеф на АЕЦ “Козлодуй” Наско Михов и неговия заместител Александър Николов, откакто в комисията е постъпил сигнал, че са сключвали контракти с сдружения, индиректно свързани с тях.

Проверките ще продължат 2 месеца, само че може срокът им еднократно да бъде продължен с още 30 дни. След приключването им комисията сезира органа по избора или назначението на висшите служители, с цел да бъдат осъдени или уволнени.

Също през днешния ден КПКОНПИ одобри решение да внесе в съдилищата искове за лишаване на имущества за 25 265 915 лева Най-голямото дело ще се води в Софийския градски съд и е за 19,1 млн. лева против някогашния началник на ФК „ Левски” Георги Попов. Той е упрекнат от прокуратурата за присъединяване в проведена незаконна група с началник Васил Божков. Искът е за лишаване на 17 недвижими парцела и три автомобила.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР