Зам.-министърът на земеделието Иван Христанов внесе днес в Главна дирекция

...
Зам.-министърът на земеделието Иван Христанов внесе днес в Главна дирекция
Коментари Харесай

ГДБОП получи папка с документи за корупцията на ``Капитан Андреево`` с имена на служители на БАБХ -

Зам.-министърът на земеделието Иван Христанов внесе през днешния ден в Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " директория с документи за нарушаванията на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". Христанов посочи, че в нея са всички налични данни досега, свързани с пункта за инспекция за нитрати във внасяните в страната плодове и зеленчуци, заяви bTV.

Първите данни измежду документите са още от края на 2011 година, когато отдаването на пространствата чартърен от Българската организация за сигурност на храните (БАБХ) е имало за цел да обслужи съответни персони, обянсни зам.-министърът на земеделието.

По думите на Христанов в досието с документи участват и имената на хората, създали така наречен корупционна скица допустима, като измежду тях има и чиновници на БАБХ. Същите документи ще се дадат и на прокуратурата.

От 20 май БАБХ пое фитосанитарния и ветеринарен надзор на българо-турската граница върху артикули, вноса от трети страни за сметка на. Тя подаде тъжби в съда, които бяха отхвърлени. Зам.-министърът на земеделието Иван Христанов заяви, че е получавал закани, а от



По първични данни за 10 години България е изгубила към 1 милиард лв. поради обстоятелството, че до момента инспекциите са осъществявани от частна компания. В момента представители на Европейската комисия вършат одит на пункта - резултатът от него се чака през есента.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР