Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Ангелина Бонева и заместник-министърът

...
Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Ангелина Бонева и заместник-министърът
Коментари Харесай

В Бургас ще се подпише договор между България и Турция, свързан с миграцията

Зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Ангелина Бонева и заместник-министърът на вътрешните работи Ивелина Дундакова ще връчат контракт, с който започва осъществяването на разнообразни по тип действия, целящи подсилване на потенциала на националните системи за противопоставяне на миграцията в трансграничния район посредством възстановяване на функционалните и оперативни благоприятни условия.

Бонева ще даде началото за плана, който да усъвършенства на сигурността в трансграничния район сред България и Турция . Събитието се организира през днешния ден в Експозиционен център Флора и на място има публицист на Искра.бг .

На гала в Бургас ще бъде връчен контракт за осъществяването на план „ Повишаване на потенциала и възстановяване на съдействието на правоприлагащите органи на територията на областите Бургас, Хасково и Ямбол, Одрин и Къркларели в региона на миграцията “ , финансиран по програмата за трансгранично съдействие ИНТЕРРЕГ VІ-А ИПП България-Турция 2021-2027 с над 1,7 млн. евро .

Подготвяне за церемонията. Снимка: Искра.бг

На събитието ще участва и Толга Оркун – общоприет консул на Република Турция в Бургас , и представители на локалната и централна власт в района.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР