Зам.-кметът по образованието Стефан Стоянов лично се включи в тестването

...
Зам.-кметът по образованието Стефан Стоянов лично се включи в тестването
Коментари Харесай

Зам.-кмет помага в тестването на първолачета за ковид СНИМКИ

Зам.-кметът по образованието Стефан Стоянов персонално се включи в тестването на учениците при връщането в клас на начален стадий по новите правила за безвредна среда – с двукратно проучване за коронавирус всяка седмица.

Процесът започва през днешния ден в цялата Пловдивска област, откакто през вчерашния ден първи процедурата проиграха единствено няколко учебни заведения, в които през уикенда нямаше изборни секции.



Стефан Стоянов се включи дружно с още доброволци в класа на щерка си, която е първокласничка в пловдивско школо. " Децата бяха щастливи, видях доста тичащи към учебно заведение възпитаници още преди 8 часа - описа зам.-кметът. - Тестовете са лесни, няма напрежение, всичко става за минути ".



Системата е огромна и се нуждае от малко повече поддръжка от всички, уверен е зам.-кметът. Затова, когато в неговото учебно заведение почнало набирането на доброволци, декларирал желанието си да помогне. „ Важно е да се види, че няма нищо ужасно и притеснително. За децата беше като игра. Особено след 2-3 седмици в режим на образование от разстояние в електронна среда потребността им да се върнат присъствено е доста осезателна, сподели Стоянов.

Очаква, че след старта още родители ще вземат решение да дадат единодушие за тестване на децата си като изискване за връщане в клас.

Така се случи в СУ " Любен Каравелов ", където всеобщото тестване почнало още през вчерашния ден. Днес обаче присъствено се върнаха още 6 деца чиито родители подадоха заявления за единодушие със забавяне, описа директорката Славка Щерева. В момента присъствено учат 4 от общо петте паралелки в начален стадий. Само една останала онлайн, тъй като няма единодушие на 50% от родителите. И там обаче искащите се усилват.

Община Пловдив още не е правила проучване на настройките на родителите в прогимназиаален стадий, където МОН даде обещание също да стартира поетапно връщане след обезпечаване на нужните количества проби. Стефан Стоянов обаче предвижда, че и там делът на съгласните родители ще е най-малко 60-70%. В начален стадий новите ограничения за обезпечаване на безвредна среда бяха признати от фамилиите на 57% от децата от 1. до 4. клас в Пловдив. Така регионалният град връща максимален дял паралелки в региона – 74%.

В Пловдивско единодушие дадоха родителите на 55,18% от децата от начален стадий. В клас се връщат 59,67% от паралелките.

В момента Регионалното ръководство на образованието обобщава данните, които подадоха учебните заведения след привършване на тестването сутринта.

Очаквайте детайлности
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР