Зам.-кметът на София по транспорт Евгени Крусев апелира хората да

...
Зам.-кметът на София по транспорт Евгени Крусев апелира хората да
Коментари Харесай

Софиянци, НОВО нареждане от зам.-кмета: Без автомобили на 16 и 17 май, защото…

Зам.-кметът на София по превоз Евгени Крусев моли хората да не се движат с персоналните си коли през утрешния ден. Апелът е поради събитията, свързани с българското председателство на 16 и 17 май.

В тези дни в столицата ще се организира срещата на върха Европейски Съюз - Западни Балкани, което постанова ограничавания в придвижването и паркирането.

От през днешния ден към хотел "Маринела " са неразрешени паркирането и престоят на транспортни средства по бул. "Джеймс Баучер ", ул. "Червена Стена " и ул. "Петър Станчев ". Ограничението ще важи до 20.00 часа на 17 май.

Ще се забрани паркирането в сектор по ул. "Околовръстен път " - в правата сред бул. "България " и Националния исторически музей. Това се прави поради близостта до резиденция "Бояна " и срещите, които ще се организират там. Забраната важи от 8.00 до 20.00 часа на 16 май, сподели Крусев, представен от "Фокус ".

С лимитирани престой и паркиране са улиците към "София Тех парк ". Ограничението ще е в действие от 8.00 до 23.00 часа на 16 май по ул. "Йордан Венедиков " и локалното платно на бул. "Цариградско шосе ", както и входа на "София Тех парк " откъм зала "Арена Армеец ".

Максимално доста хора ще бъдат наранени от рестриктивните мерки за престой и паркиране в центъра на града, както и рестриктивните мерки за напредване по бул. "Витоша ". От 8.00 часа на 16-и до 20.00 часа на 17 май местата, които се намират към хотел "Балкан ", ще бъдат лимитирани за прекосяване. Ще бъде неразрешен престоят и паркирането по улица "Аксаков ", ул. "Ген. Гурко ", както и към хотел "Хилтън ", добави зам.-кметът на София.

Ще има ограничавания, които са свързани с престоя и паркирането към храм-паметник "Св. Александър Невски " - ул. "Оборище ", бул. "Васил Левски "; ул. "Шипка "; ул. "Кракра ". Паркингът, който е към паметника на Цар Освободител, също ще бъде затворен за времето на срещата. Затворен за придвижване ще бъде бул. "Витоша " - сред бул. "Патриарх Евтимий " и бул. "Пенчо Славейков. Движението на градски превоз няма да бъде затруднявано.

Очакваме на 17 май придвижването по бул. "Цариградско шосе " да бъде извънредно затруднено и поради плануваните митинги на превозвачите сред 4-ти и 7-ми км, сподели още Евгени Крусев. В дясната лента на булеварда ще бъдат паркирани ТИР-ове, които надлежно ще престоят там през целия ден. Те ще бъдат паркирани по метод, по който да не попречват градския превоз.

Камионите имат позволение за престой на булеварда до 17.00 часа, когато ще стартират да се изтеглят. Очакваме усложнения по булевардите, които ще бъдат употребявани за обходни трасета. Който мож - дано употребява градския превоз, сподели още зам.-кметът.

От 4-ти км до разклона за "Алея Яворов " ще бъдат паркирани междуградски рейсове, които също ще бъдат в десните ленти на придвижване, още веднъж оставяйки спирките на градския превоз и изходите към локалните платна свободни, изясни Крусев. Въпреки това придвижването чакаме да е извънредно затруднено, добави той.

Диспечерите на Центъра за градска подвижност имат проект за деяние за наваксване на закъсненията на градския превоз.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР