Зам.-кметът на район Западен Георги Георгиев от политическата формация Кауза

...
Зам.-кметът на район Западен Георги Георгиев от политическата формация Кауза
Коментари Харесай

Делото срещу зам.-кмет от “Кауза Пловдив“ не стартира, връщат го на прокуратурата

Зам.-кметът на регион „ Западен ” Георги Георгиев от политическата групировка „ Кауза Пловдив ” застана през днешния ден пред Районен съд-Пловдив, само че ход на делото не бе даден. Георгиев е упрекнат за това, че до момента в който е бил шеф на „ Кризисен центъра за деца ” в Пловдив,  е направил 16 действия, в качеството си на длъжностно лице  към Община Пловдив, като е присвоил непознати пари в общ размер от 4118,11 лв.. Те са били изплатени по сключени  цивилен контракти с неговия тъст Костадин Сейменски за осъществяване на разнообразни поправки по поддръжка на постройката на Кризисния център.
Прочетете още
По време на съвещанието трябваше да се реши по какъв метод ще се организира делото, като обвиненият и бранителят му юрист Красимир Елдъров пожелаха то да започва по общия ред. След като в детайли изслуша страните обаче, съдията реши, че в обвинителния акт има позволени нарушавания, които би трябвало да бъдат отстранени. Така обвинителният акт бе върнат още веднъж на прокуратурата за премахване на позволени грешки.

Припомняме, че съгласно държавното обвиняване в кръга на службата си Георгиев е съставил 11 публични документи – констативни протоколи за приемане на осъществени работи без възражения  по гражданските контракти, подписани с неговия тъст. В тях, тогавашният шеф на Кризисния център удостоверил погрешни условия и изказвания – че са изпълнени от тъста му, за да бъдат употребявани тези документи като доказателство за тези условия и изказвания – за отчитане на изпълнените работи и погашение на сумите по договорите.

През 2020 година магистратите го признаха за отговорен и му дадоха година и половина условна присъда. Окръжният съд обаче върна делото за ново разглеждане, защото имало съществени нарушавания в процеса.

Георги Георгиев е зам.-кмет на „ Западен ” повече от 7 години. На последния избор дой бе кандидат-кмет на региона от „ Кауза Пловдив, като събра  5,30% и приключи на 6-то място. След вота той продължи да бъде на поста си.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР