Зам.-главният прокурор Иван Гешев поддържа близки приятелски отношения със съдружник

...
Зам.-главният прокурор Иван Гешев поддържа близки приятелски отношения със съдружник
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата потвърди връзка между Иван Гешев и основния свидетел срещу Иванчева

Зам.-главният прокурор Иван Гешев поддържа близки другарски връзки със съучастник на строителния бизнесмен Александър Ваклин, който е главният очевидец по делото " Иванчева ". Тази връзка, която поражда подозрения за спор на ползи и корист със служебно състояние, е осветена в разпореждане на Апелативната профилирана прокуратура. Въпреки това с него е отказано Гешев да бъде разследван по сигнал на гражданското съдружие " БОЕЦ ". Преди няколко месеца Гешев дефинира тези обстоятелства като компромат в стила на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и Държавна сигурност, напомня в. " Сега ".
Като началник на Специализираната прокуратура, пред април 2018 година Гешев беше главната фигура в ареста на кметицата на " Младост " Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова. На първа инстанция двете получиха съществени присъди - 20 години затвор за Иванчева и 15 години за Петрова, тъй като са поискали 187 500 евро от предприемача Александър Ваклин, с цел да придвижат негова кореспонденция за строителство. Съдът категорично ги осъди за поискване, не за приемане.
Междувременно, от Frognews изкараха нотариален акт, съгласно който дамата до Гешев - Детелина Ханчева, е купила парцел от пазарната от притежател, представляван от Марио Кръковски - съучастник на Детелина Ханчева в " Отеа "., единствено че двамата продават дяловете си на офшорка, която става притежател на " Министерски съвет Консулт 2010 " съвсем 2 години по-рано, а Кръковски си остава представляващ офшорката.
. В постановлението на апелативната спецпрокуратура тази топла връзка се удостоверява.
Сподели с твоите другари
Заради тази връзка, гражданско придвижване " БОЕЦ " внесе сигнали до Върховна касационна прокуратура (ВКП) и Парламентарната комисия за битка с корупцията и спор на ползи. В последна сметка, Апекативната профилирана прокуратура се заема със случая и в постановлението споделя следното: " От данните по преписката се открива, че Иван Гешев се познава от дълги години с Кърковски и двамата са в другарски връзки ".
Апелативната спецпрокуратура обаче стига и до извода, че " в материалите по преписката липсват каквито и да е данни или индикация Иван Гешев да е употребявал служебното си състояние при образуване продажните цени на закупените от Детелина Ханчева недвижими парцели ". " Липсват също по този начин данни Гешев и Ваклин да поддържат връзки, даже и това да бе по този начин, не следва извод, че Иван Гешев е осъществил състав на закононарушение поради обстоятелството, че Ваклин е очевидец по досъдебно произвеждане ", написа още в постановлението си прокурор Илиян Точев. Заключението му е, че занижената цена от 40 000 лв. не е закононарушение, защото няма данни за оказан напън от Ханчева и Гешев за образуването ѝ. Казаното от Апелативната спецпрокуратура можете да видите ТУК!
" В учебниците на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и Държавна сигурност осведомени с тях настояват, че за добър компромат би трябвало, като го прочетеш, да се отвратиш от себе си. Аз съм прочел какво е написано и не се отвратих от себе си, което значи, че компроматът не е добър. Само по времето на Сталин се е носила отговорност за дейности на родственици, близки и така нататък Но даже и по това време не се е носила отговорност за хора, които не познаваш ", съобщи преди време Иван Гешев по тематиката пред в. " Сега ".
Ваклин от своя страна твърди, че не вижда аргументи да го свързват с прокурора Иван Гешев и с дамата, с която той живее. " Не познавам Иван Гешев и Детелина Ханчева. Гешев го видях един път в профилираната прокуратура и той си обърна главата на другата страна. През 2009 година се разделихме с Кръковски ", изясни наскоро Ваклин пред " Капитал ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР