Зам.-финансовият министър Димитър Ковачевски е доктор по икономическите науки Заместник

...
Зам.-финансовият министър Димитър Ковачевски е доктор по икономическите науки Заместник
Коментари Харесай

Основният заподозрян за поста на Заев обяви кандидатурата си

Зам.-финансовият министър Димитър Ковачевски е лекар по икономическите науки
Заместник финансовият министър на Република Северна Македония и член на Изпълнителния съвет на СДСМ Димитър Ковачевски заяви през днешния ден, че ще се кандидатира за водач на партията след оставката на Зоран Заев, заяви организация МИА.

Аз ще приготвя стратегия и ще внеса кандидатурата си за ръководител през идващите седем дни. 

47-годишният заместник-финансов министър в държавното управление на районен съд Македония Димитър Ковачевски се сочи от десетина дни като най-вероятният правоприемник на досегашния министър председател Зоран Заев, напомнят от БГНЕС.

Миналата седмица Ковачевски взе участие дружно със Заев в договарянията с водача на албанската групировка „ Алтернатива “ Африм Гаши, която се чака да се включи в новата държавна коалиция с нов министър-председател.

Ковачевски, който е роден в гр. Куманово през 1976 година, е лекар на икономическите науки. Той следва в американския лицей в Скопие, а преди този момент учи в Минесота, Съединени американски щати. През 2011 година специализира (ExEd по цифров маркетинг) в бизнес учебното заведение в Харвард и в икономическия факултет в Подгорица, Черна гора.

През миналата година той бе част от Икономическия съвет на македонското държавно управление, което трябваше да се оправи с провокациите от пандемията на ковид.

След втория тур от локалните избори на 31 октомври Заев заяви, че ще се отдръпна от поста на министър-председател, в това число и от този на водач в ръководещия СДСМ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР