Залятата с киселина жена не е контактна и е на

...
Залятата с киселина жена не е контактна и е на
Коментари Харесай

Разбра се какъв е насилникът на залятата с киселина Ажда!

Залятата с киселина жена не е контактна и е на апаратна вентилация, заяви доцент Мая Аргирова– шеф на Клиниката по изгаряния в "Пирогов ".
36-годишната Ажда Ибрахимова беше нападната в центъра на София в понеделник вечерта. Тя е притежател на сладкарски завод, към който има прикрепена сладкарница, женена е, с щерка на 15 години.

"Жената е с непроменено тежко положение, само че устойчиво. Очаква се в околните дни това положение да разреши осъществяването на оперативни интервенции за премахване на мъртвите тъкани и покриването със свободна кожа. Прилагат се най-модерните средства за локално и общо лекуване ", сподели още доцент Аргирова пред Българска национална телевизия.

Именно поради тежкото си положение - с 25% изгаряния и заплаха за живота, Ибрахимова към момента е в реанимация и не е разпитана от проверяващите служители на реда.

Вчера вътрешният министър Валентин Радев съобщи, че се работи по две версии - едната е обвързвана с нейния бизнес, а другата - с персонални аргументи. По думите му обаче дамата надали е атакувана поради сладкарския си завод.

"Нападателят беше атлетичен висок мъж с качулка. Първо чух вик, след това се посипаха стъкла и се подвигна пара. Той ме видя и хукна да бяха, викнах след него... Беше явно, че дамата изпитва доста мощна, изгаряща болежка, беше в сълзи ", описа пред Нова телевизия Георги Георгиев, единственият очевидец на нападението, който обаче не е видял лицето на мъжа, написа Дир.бг.

Пред bTV той добави, че вдигналите се пари от киселината са затруднили неговото дишане и това на други събрали се хора. Георгиев обаче дал вода на потърпевшата, с цел да я помогне да отмие киселината.

"Тя и мъжът й са кротки хора. Сутрин отиват на работа, вечер се връщат ", описа пък съседка на потърпевшата. По думите й брачният партньор е учтив и общителен човек.

Към момента няма арестуван за нападението. Иззети са видеозаписи, на които е снимано закононарушението.

Бизнесдамата Мария Бонева, която през 2002 година беше залята с киселина, разяснява, че в тази ситуация би трябвало да се разгласи парична премия за информация за нападателя, тъй като по този начин най-лесно може да бъде открит. По думите й той не може да е работил самичък, някой му е оказал помощ да се достави с киселина.

"Нападенията с киселина не са закононарушения, осъществявани в положение на афект. Това са премислени неща, а задачата е жертвата да бъде накарана да страда ", разяснява тази заран пред Нова телевизия психиатърът Цветеслава Гълъбова.

"Това нормално са хора, които са фрустрирани по някакъв метод, които не са могли да получат нещо мечтано ", уточни тя, като добави, че повода може да е обвързвана с бизнес, само че и с персонални връзки.

"Жертвата е направила нещо, което не се харесва на причинителя. Целта е тя да бъде унизена и обезобразена за цялостен живот ", сподели още доктор Гълъбова.

Според нея причинителите на сходен жанр закононарушения са неустойчиви хора, които са несигурни в себе си, и се отличават с примитивизъм в личностен проект.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР