Залужни се срещна за първи път с ген. Марк Мили Сръбски

...
Залужни се срещна за първи път с ген. Марк Мили
Сръбски
Коментари Харесай

Щурмоваците от Вагнер разкъсаха украинската отбрана зад Со...

Залужни се срещна за първи път с ген. Марк Мили

Сръбски доброволци се приготвят да се включат във военните дейности

 

Руските сили са пробили защитата на ВСУ край Соледар: щурмовата група на ЧВК " Вагнер " са предиздвикали украинските бойци да се отдръпват от рудник № 7, оповестяват международните издания.

Украинецът Юрий Бутусов, който прави репортажи от войната, се е завърнал от Соледар и е удостоверил, че ВСУ са се изтеглили от кварталите на Соледар още на 10 януари.

След това линията им на отбрана се реалокира в индустриалните околности, в рудник № 7. Това е група от промишлени здания, отдалечени от жилищните региони.

Във вторник, 17 януари 2023 година, главнокомандващият на ВСУ Валерий Залужни се срещна за първи път със своя американски сътрудник, ръководителя на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати военачалник Марк Мили. Срещата се организира в Полша. 

Както оповестява Залужни на страницата си във Facebook, той е изложил пред американския си сътрудник неотложните потребности на ВСУ, чието угаждане би ускорило успеха във войната с Русия, осведоми " УНИАН ".

" Благодарих на военачалник Мили за непоколебимата поддръжка и помощ, която Съединени американски щати и съдружниците им оказват на Украйна. Очертах незабавните потребности на Въоръжените сили на Украйна, чието угаждане ще форсира успеха ни ", декларира главнокомандващият на Въоръжените сили на Украйна. 

Сръбски доброволци се приготвят да се включат във военните дейности на полигон в Запорожка област , оповестяват международните издания.

" Сега главната ни цел е да бъдем дружно с нашите съветски братя. Да се учим, да се образоваме и да усвояваме опита на нашите приятели.

- Ще бъдем тук до момента в който не завърши войната. Колкото е належащо. До успеха ", декларира един от доброволците от батальона " Павел Судоплатов ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР