Заловиха още мигранти от Афганистан, а шофьорът, който ги превозвал,

...
Заловиха още мигранти от Афганистан, а шофьорът, който ги превозвал,
Коментари Харесай

След гонка с дрогиран шофьор полицията залови още мигранти край София

Заловиха още мигранти от Афганистан, а водачът, който ги превозвал, бил недееспособен и дрогиран, съобщава БНР.

Около 5 ч. тази заран на Автомагистрала " Тракия " край Ихтиман в посока София водачът отказал да спре на полицейски сигнал. В резултат на това почнало гонене.

Шофьорът е арестуван на влизане в столицата близо час и половина по-късно. В автомобила са установени 10 незаконни мигранти от Афганистан.

Към момента се обяснява по какъв начин бежанците са стигнали от границата с Турция до тук. От националното радио показват, че евентуално става въпрос за познатата схема -

прескачане на границата със стълба, след което мигрантите са натоварени в автомобил и превозени до София.

Припомняме, вчера сутринта на Автомагистрала " Тракия " катастрофира бус, а в него се намираха 46 афганистански мигранти. Един от тях почина, а 32 души бяха ранени и откарани за обзор в болница.

По-късно денем Районната прокуратура в Стара Загора заяви, че двама мъже са арестувани и обвинени за незаконен транспорт на мигранти, а по-конкретно за случая с авариралия микробус. 

По думите на двамата арестувани те били наети от трето лице, за да транспортират мигрантите против възнаграждение. Прокуратурата уточни, че около 120 афганистански бежанци влезнали в България през Турция, прескачайки оградата благодарение на стълба, преди към 3-4 дни. Те били разпределени на групи в гориста околност през нощта на 25 против 26 февруари.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР