Заловеният с Митьо Очите Бенчо Бенчев е поредният суджук“ и

...
Заловеният с Митьо Очите Бенчо Бенчев е поредният суджук“ и
Коментари Харесай

Димитър Делчев: ГЕРБ и БСП гласуват заедно и имат общи спонсори

Заловеният с Митьо Очите Бенчо Бенчев е следващият „ суджук “ и образец за връзката на двете най-големи политически партии с мафията у нас. Не можем да кажем, че Бенчев е на Българска социалистическа партия, единствено тъй като се е явил от техните партийни листи на локалните избори. Като заместник-председател на Общинския съвет в Бургас, той е получил и гласове от ГЕРБ. Не одобрявам изказванието, че заместник-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов е нямал никаква информация за съмнителната връзка на Бенчев с локалната мафия. А казусът с предварителното му стартиране от управляващите е следващото доказателство, че по места ГЕРБ и Българска социалистическа партия имат едни и същи опорни хора.

Това разяснява пред БНР Димитър Делчев, ръководител на „ Движение България на жителите “, във връзка залавянето на лицата, уличени в присъединяване в незаконна група в Бургаско.

Лобистките промени за приватизационните покупко-продажби, които ГЕРБ прокараха, а Българска социалистическа партия интензивно поддържаха посредством техния ръководител на икономическата комисия в Народно събрание, свидетелстват, че тези две партии са постоянно в съюз по въпросите, касаещи доста пари. Същото е и на локално равнище, като в десетки общини, измежду които Бургас, Самоков, Дупница и други, ГЕРБ и Българска социалистическа партия гласоподават преди всичко дружно. Само с ПР дейности социалистите не заблуждават никого, че са действителна съпротива, съобщи Делчев.

Съдебните решения стартират с думите „ в името на народа “, тези на Министерски съвет през последните месеци би трябвало да стартират с „ в името на обръчите ни от компании “ поради лобизма, който прокарват, сподели Делчев.

Като образец той уточни последното решение на държавното управление за отдаване на концесия за милиони за рандеман на подземни благосъстояния на Христо Ковачки. На предишните парламентарни избори хората на Ковачки бяха в листите на ГЕРБ. Затова от ДБГ се питаме дали с това решение министър председателят не си купува предизборната му поддръжка и за изборите през идната година, добави той.

По отношение на поправките в закона за приватизацията Делчев беше категричен, че това е лобизъм в чист тип за икономисване на милиони на близки бизнес сътрудници на ръководещите за сметка на държавния бюджет. Поради липса на значима информация в обществения указател за приватизациите, от ДБГ са подали искане за достъп до социална информация за покупко-продажбите, подписани от ГЕРБ и Българска социалистическа партия през последните 10 години.

Този модел на ръководство, който разчита на " сламени хора " за придобиване на основни бизнеси в името на премиера и няколкото му другари, ограбва народа до най-беден в Европа. Пример за това е и желанието на Домусчиев да придобие една от националните малките екрани, която явно не би трябвало на него, а на тези, които стоят зад него, разяснява ръководителят на ДБГ.

При този престъпен модел на ръководство, от ден на ден хора избират да изоставен страната - немска статистика сочи, че 45000 българи са избягали в Германия през 2017 година Налице е и нарастване с 20% на убийствата и закононарушенията с опиати спрямо предходната година. Това единствено демонстрира голяма дупка сред напудрените статистики, които Борисов непрекъснато изговаря, и действителността, добави Делчев.

Единственото, което може да докара до същинска смяна в страната, е да се сътвори огромно обединяване на демократичните хора и партии. За жал, на този стадий, не виждам предпочитание у останалите за такова. Ако продължава по този начин, по всичко проличава, на идните европейски избори ще се конкурират две демократични обединения, които по този метод рискуват да оставят без посланичество българската демократична общественост и в Европейския парламент, както, прочее, се случи и на последните парламентарни избори.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР