"Заложихме в бюджета огромни държавни инвестиции - 100% ръст. Държавата

...
"Заложихме в бюджета огромни държавни инвестиции - 100% ръст. Държавата
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Трябва бързо да се приеме бюджетът, за да тръгнат парите към хората

"Заложихме в бюджета големи държавни вложения - 100% растеж. Държавата вкарва пари в стопанската система, това ще се отрази идващите месеци. Трябва бързо да се одобри бюджета, с цел да тръгнат парите към хората. Връхлетяха ни няколко рецесии, от държавното управление разбираме това. Не ни се дадоха и 10 дни успокоение. На Петков и екипа му, на всички нас, трябваше да се даде по-голям толеранс. Хората желаят бързи резултати, вършим всичко по силите си ". Това съобщи за "Офанзива " вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова.

Относно рецензиите на президента към властта тя разкри, че в никакъв случай не е допускала, че Радев и Борисов ще приказват в един глас. "Не го разбирам. Търся политическа логичност и не я намирам ", изясни тя. И уточни задачите на държавното управление. "Да помогнем на семействата - наложихме мораториум; да помогнем на бизнеса - 250 лв. на мегаватчас помощта ще се усети; усилваме приходите поради инфлацията - растеж на минималната заплата, на втората година майчинството, ваучери за храна; ще подкрепяме учебни заведения и лечебни заведения ".

Подготовката на планове съгласно нея е предизвикателство. "Общините и компаниите да го създадат, с цел да се осъществят финансовите средства ", прикани Нинова.

По нейните думи преизчисляване на всички пенсии ще бъде препоръчано. 1,5 милиарда лв. ще са нужни за него. 760 лв. ще е предлагането на Българска социалистическа партия за минимална заплата. А министерството работи и за понижаване на медиаторите сред производителите и потребителите. Относно продажбата на дърва министърът акцентира, че задачата е да се отстрани черния пазар, с цел да спадне цената на дърва за огрев.

"Хората ще усетят, че страната се грижи за тях ", даде обещание тя. За Държавната петролна компания Нинова изясни, че за 3 години от основаването си нищо не е направено за нея. Затова следва нейното закриване.

За колекторските компании министърът предлага формален указател, да имат капитал от 500 000 лв., ръководещите я да не са осъждани. "По отношение на длъжниците, те би трябвало да бъдат известени за дълга, има условия за събирането на вземания, с цел да не се стига до тормоз. Ако това не се случи, са планувани административни санкции. 4 милиарда лв. се въртят в този бранш ", разяснява Нинова.

За държавните предприятия има 4 цели - да спрат кражбите, махане на източващите ги компании, оставащите средства да се реинвестират. Има случаи на външно счетоводство. Да могат да аплайват по планове и да има по-добро показване на българската търговия зад граница ", сподели още тя. И дефинира като подправена вест прекъсването на работа на цех "Арсенал ".

Според нея 500 млн. са платени за ремонт за язовири, а в действителност единствено един е ремонтиран законно. Над 400 подлежат на ремонт. Относно слуховете за нов ляв план тя недоумява за какво би трябвало да вземат от Българска социалистическа партия, откакто не утвърждават идеологията й.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР