„Залогът е в третия мандат. За да сполучим в този

...
„Залогът е в третия мандат. За да сполучим в този
Коментари Харесай

Радев на консултациите с ДБ: За редовен кабинет се изискват компромиси и консенсус

„ Залогът е в третия мандат. За да сполучим в този мандат, се изисква разговор и от деен, изисква се и консенсус “. Това разгласи при започване на диалозите с „ Демократична България “ президентът Румен Радев в границите на консултациите за сформиране на постоянно държавно управление.



Радев подсети, че през вчерашния ден ГЕРБ-СДС потвърдиха желанието си да върнат незабавно втория мандат.
Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков
„ Вашата коалиция през цялото време на консултациите в 46-ото Народното събрание е деен фактор в разговора. Моят въпрос е би трябвало ли да се промени нещо в метода за договарянията вътре в Народно събрание, тъй че да се откри правилният път, тъй като остава един трети мандат, който ни дели от това да имаме или да нямаме държавно управление “, обърна се президентът към представителите на Демократична България.

Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов посочи, че Радев е „ сложил пръста в раната “.

„ С третия мандат би трябвало да опитаме да компенсираме дефицитите на метода при първия мандат и да излъчим ръководство, което най-малко за интервала на зимните месеци да преведе страната, без да предизвикваме още едни парламентарни избори “, разгласи Иванов.

По думите му основен фактор за осъществяване на третия мандат е включването на „ ИТН “ в диалозите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР