“Залогът е дали ще има правителство. или ще отиваме към

...
“Залогът е дали ще има правителство. или ще отиваме към
Коментари Харесай

Анализатори: Възможен е кабинет на проф. Габровски с третия мандат

“Залогът е дали ще има държавно управление. или ще отиваме към следващите избори. За мен не е толкоз значимо какви са имената, а дали желаят България да одобри еврото от 1 януари 2024г., дали желаят да влезем в Шенген допустимо най-скоро, дали желаят да има доверие към България като европейски сътрудник ”, уточни режисьорът Евгений Михайлов в студиото на Нова тв.

Според него кабинет с втория или третия мандат е малко евентуален.

“Втората мощ няма никакъв късмет, а в случай че отиде към третата мощ ще е доста необичайно по какъв начин мощ с 12 души народни представители ще бъде този сплотяващ център и ще диктува политиката в България ”,

добави още той.

Журналистът Велислава Попова сподели, че е евентуално кабинет на проф. Габровски да бъде подсилен при третия мандат. “Има догадка, че това е инспекция на опциите дали подобен кабинет със същия министър председател би бил подсилен при третия мандат ”, счита Попова.

“В това държавно управление, което ще предложи проф. Габровски ще има изненади, в това число и приятни изненади, за хората, които няма да го поддържат ”, сподели някогашният ръководител на Комисията по досиетата Методи Андреев. Той обаче е песимистичен по отношение на образуването на сходен кабинет.

“Дълбоко нямам доверие, че това ще е волята единствено на самия проф. Габровски. Самият метод, по който е образувано държавното управление, е доста неточен, да не кажа лъжовен.

Защото Борисов споделя, че това не държавно управление на ГЕРБ, а отговорността е на този, който го предлага. Т.е той резервира опцията във всеки един миг да каже, че не е тяхно държавно управление, а е единствено подкрепено от тях ”, добави Андреев.

“Не имам вяра, че това е освен това от спектакъл на сенките и всички са в единодушие, че ще се върви на избори. Статуквото се пробва да врътне смяната и смяната да стане отговорна за новите предварителни избори ”, разяснява журналистът Ивайло Цветков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР