Заливането на пловдивската гадателка Антоанета Тодорова със сярна киселина е

...
Заливането на пловдивската гадателка Антоанета Тодорова със сярна киселина е
Коментари Харесай

Обрат по делото за залятата с киселина гадателка: Бизнесдама от София поръчала ясновидката Тони

Заливането на пловдивската врачка Антоанета Тодорова със сярна киселина е било поръчано. Това стана ясно от показанията на единия от двамата мъже, упрекнати в нанасянето на междинна телесна щета - Веселин Вълчанов. В предходното правосъдно съвещание 51-годишният мъж от Враца призна, че е оказал помощ на съгражданина си Йордан Цветанов, като го е закарал до Пловдив, и контракти условна присъда. Днес той беше разпитан като очевидец. 

На 14 март м.г. двамата врачани пристигнали в Пловдив. Веселин Вълчанов паркирал колата до блока на гадателката, а 41-годишният Цветанов влезнал маскиран в жилището.



Щом видяла посетителя, ясновидката го попитала с какво да му помогне. " Аз ще ти оказа помощ ", отвърнал той и я залял с киселина. След това бързо напуснал жилището, върнал се в колата и двамата потеглили назад към Враца.

Споразумението на Вълчанов е за 3 година условно с 5-годишен изпитателен период. То е било утвърдено от съда на 15 декември. Приятелят му, който е упрекнат за в действителност причинител, обаче не признава виновност. На последното съвещание присъстваше и самата ясновидка, която също отхвърли Вълчанов и Цветанов да са измислили покушението. Според нея богата бизнесдама от София стои зад проекта. 

Днес пред магистратите по-възрастния мъж изясни, че Цветанов го помолил да го докара до Пловдив, тъй като желал да гледа кола. Щом влезнали в града и стигнали до " Тракия ", подминали някаква бензиностанция, след което пасажерът го опътил къде да спре. Вълчанов чакал там 20-ина минути, след което Цветанов се върнал и потеглили. Имал петна по спортния екип, а якето си оставил в багажника на колата. 

" Познавам гадателката, два пъти съм ходил до Пловдив. Йордан ми изпрати адреса ѝ по Телеграм и ми сподели, че тая жена би трябвало да се сплаши ", стартира той. По думите му и двата пъти не бил правил нищо. В единия от случаите Антоанета трябвало " да бъде бита " и той й споделил да се престори, че е по този начин, с цел да я снима, а по-късно да спре да практикува. " После ѝ звънях да ѝ кажа да спре, тъй като тя продължи и нещата щяха да ескалират, а аз нямаше да се занимавам ", продължи Вълчанов. Твърди, че получил за това 1000 лева от Цветанов. След време приятелят му споделил, че би трябвало да се вземат други ограничения, само че Веселин отказал. " Той сподели, че ще се занимава, единствено да го закарам. Предполагах, че ще я набие. Помоли ме да му купя карта от Максим, аз му взех и му предоставих телефона ", сподели още Вълчанов.

По думите на Вълчанов на излизане от Пловдив спрели до казани, където Цветанов изхвърлил стъклено бурканче и ръкавици, а сред Града на тепетата и Пазарджик хвърлил чанта, в която носел киселината. Чантата се разпадала. 

Пред магистратите приказва и майката на Йордан Цветанов Катя Петрова. " Видях Вълчанов за първи път след едно от съвещанията. Той помоли предходния юрист на сина ми да се срещнем. Седнахме в кафе и аз го питах като родител за какво в документите написа, че причинителят е куцал, а Йордан не куца. Той ме пита по какъв начин са го видели, като коридорът бил метър ", описа 63-годишната жена. Тя поискала да разбере какво ще се случи нататък, а Вълчанов предложил двамата да сключат съглашение. Петрова споделила, че няма по какъв начин това да се случи, тъй като синът ѝ не е отговорен. " Аз знам, че е почтен, само че би трябвало да защитя себе си ", дал отговор Вълчанов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР