Залезът на слънцето в беше съпроводен от звуците на класическа

...
Залезът на слънцето в беше съпроводен от звуците на класическа
Коментари Харесай

12 000 музиканти свирят Чайковски в Каракас за рекорд на Гинес

Залезът на слънцето в беше съпроводен от звуците на класическа музика, когато хиляди венецуелски музиканти извършиха " Славянски марш “ на Чайковски, с цел да слагат връх за " максимален оркестър в света ". Обграденият от планини двор на Венецуелската военна академия приюти към 12 000 типичен музиканти, които желаеха да влязат в Книгата на върховете на Гинес, съобщи БГНЕС.

" Ако скъсате една струна, не спирайте. Ако изгубите партитурата, продължете наизуст, само че не спирайте ", сподели 34-годишният диригент Андрес Давид Асканио преди осъществяването, заяви Агенция Франс Прес.
В петък, 13-ти: 300 запалянковци сложиха международен връх по по едно и също време блъскане на дърво
В опит за международен връх на GUINNESS WORLD RECORDS™ пред НДК в София се събраха 300 запалянковци и чукнаха на дърво по едно и също време....

12-минутното произведение беше следено от към 260 инспектори от KPMG, натоварени да се уверят, че всеки музикант съблюдава разпоредбите за слагане на нов връх, които включват възбрана за шерване на инструментите и свирене в продължение на най-малко пет минути по време на партитурата= През идващите 10 дни Гинес ще разгласи дали Венецуела е изпреварила съветския оркестър от 2019 година, състоящ се от 8097 музиканти, като максимален в света.

Изпълнителите са събрани от обществено финансираната венецуелска стратегия " El Sistema ", която е учредена през 1975 година и от този момент обезпечава образование по класическа музика на хиляди деца от работническата класа. Густаво Дудамел, музикален шеф на Парижката опера и Филхармонията на Лос Анджелис, е един от най-изтъкнатите ученици на програмата.

Папагали летяха над главите на младите музиканти в бели тениски, които следваха инструкциите на Аскано, показвани на огромен екран. " За първи път в живота си виждам диригента на екран, само че... се адаптирахме сносно ", сподели 21-годишният цигулар Ернесто Лагуна, който пропътува близо 450 км от западния град Коро.

Ударните се включиха с бумтящи чинели по време на динамичната централна част на творбата на Чайковски от 1876 година, в което се смесват славянски, фолклорни и националистически детайли.
За Гинес: Момиче написа с две ръце 45 думи в минута
Индийско момиче на 16 години кандидатства за връх на Гинес с най-новото си достижение - написа 45 думи за минута по едно и също време с двете...

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР