Залагане на средства в бюджета на Община Бургас за 2024

...
Залагане на средства в бюджета на Община Бургас за 2024
Коментари Харесай

Предлагат услугата „Позвъни и се вози“ в Бургас да се предоставя изцяло безвъзмездно

Залагане на средства в бюджета на Община Бургас за 2024 година за разширение на обсега на услугата „ Позвъни и се вози “ предлага общинският консултант доктор Мартин Кръстев . В докладната си бележка той упорства да се вземе решение, с което да се разпореди на общинската администрация да изготви изследване за цената на спомагателните средства , които биха били нужни за напълно безплатно даване на услугата. 

По този метод ще бъде улеснен достъпът до превоз на уязвими жители и най-много на тези с минимални пенсии , за които цената за превоз до дневните центрове е доста задължение.

В докладната си бележка той припомня, че в подтекста на увеличаващата се нужда от възстановяване на достъпността и обществената интеграция , разширението на услугата „ Позвъни и се вози “ за включване на всички ползватели на обществени услуги е сериозна стъпка към постигането на обществено заслужено общество.

Тази самодейност е отговор на финансовите компликации , които някои обществено уязвими жители изпитват, изключително тези с минимални пенсии, за които цената за превоз до дневните центрове е доста задължение . Улесняването на достъпа до превоз е жизненоважно за тяхната ежедневна интензивност и благоденствие, наблягайки дълга на общината към понижаване на обществените неравенства и поощряване на по-свързано и подкрепящо общностно пространство.

 Д-р Мартин Кръстев акцентира още, че услугата „ Позвъни и се вози “, като новаторско решение, предлага опция за възстановяване на подвижността на потребителите на обществени услуги, което е изключително значимо за лицата с лимитирана дарба да се придвижват , възрастни хора и други обществено уязвими групи.

Към сегашния миг услугата „ Позвъни и се вози “ се употребява безплатно от част от трудноподвижните консуматори на обществени услуги. Разширяването на тази услуга, с цел да стане безвъзмездна за всички консуматори, би представлявало забележителна стъпка към построяването на по-инклузивно и заслужено общество, където всяко лице има еднакъв достъп до съществени обществени и публични услуги , без значение от своето финансово положение.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР