Залагаха, че правителството ще падне при приемането на бюджета, продължават

...
Залагаха, че правителството ще падне при приемането на бюджета, продължават
Коментари Харесай

Василев: Новият антикризисен пакет ще омекоти удара върху най-бедните

Залагаха, че държавното управление ще падне при приемането на бюджета, не престават да залагат и да губят. Това съобщи в " Панорама " вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.

Очакваме на забележим на 20 май заплащането на Гърция и какво ще се случи там. Така той разяснява за какво България и Полша първи са били наранени от прекъсването на съветския газ.

По думите му " Газпром " се пробва да откри вид за заплащане, по-различен от това, което са предложили, само че от Европейска комисия към момента се чува, че всички схеми, препоръчани от " Газпром ", са в нарушаване на глобите, сподели вицепремиерът.

В момента текат договаряния със Съединени американски щати за дълготрайни доставки на газ. Цените на борсата сега не са естествени, дължат се на нарасналото търсене от страна на Европа и войната в Украйна, добави Василев.

Той сподели още, че Европейска комисия ще даде изключение за санкционния пакет за импорт на съветски нефт за България, в противоположен случай страната ни ще наложи несъгласие. Обясни, че в тази ситуация с газа решението е на " Газпром ".

Този еднократен потрес, който се случи септември, октомври, ноември, декември, цените ще си останат на тези равнища, предвижда финансовият министър.

Василев сподели още, че антикризисните ограничения са почнали с бюджета - вдигната е минималната заплата, пенсиите - изпреварващо. Детските градини станаха безвъзмездни, влага се в опазване на здравето, обучение, имаше обезщетения за газа за битовите консуматори, за електрическа енергия за бизнеса, регистрира още Асен Василев.

Новият антикризисен пакет ще омекоти удара върху най-бедните, изпреварващо на инфлацията, добави вицепермиерът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР