Зала България ще се потопи на 25 септември в магията

...
Зала България ще се потопи на 25 септември в магията
Коментари Харесай

Магията на Брамс представя Фидоси Керчев

Зала " България " ще се потопи на 25 септември в магията на Брамс, показана от виртуозния пианист Фидоси Керчев и Софийската филхармония под палката на Константин Илиевски.
Константин Илиевски, Снимки Софийска филхармония
Програмата включва Втори концерт за пиано и Втора симфония на немския талант, съчетал класическите форми с сантиментално звучене.
Младият пианист Фидоси Керчев е ученик на НМУ в София и на Музикалната консерватория CRR в Париж. През 2019 година постъпва в Кралската консерватория в Брюксел в класа по пиано на Йохан Шмид, където през 2020-а приключва бакалавърска степен. През 2022 година приключва магистърска степен с най-голямо отличие. Лауреат е на голям брой награди. Бил е солист на оркестри у нас и в чужбина. През февруари 2020 година е определен да показа Кралската консерватория в Брюксел на концерт пред кралицата на Белгия.
Сред последните задължения на Константин Илиевски е преподавателската му активност във виенския Университет за музика и театрални изкуства. От 2020 година е диригент и на симфоничния оркестър на Словашкото радио. През 2021 година е резидентен композитор на Проксима отбор (Братислава). Диригентът е работил с авторитетни оркестри у нас и по света. style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР