Зала Арена Асарел“ в Панагюрище ще бъде домакин на

...
Зала  Арена Асарел“ в Панагюрище ще бъде домакин на
Коментари Харесай

Силна конкуренция и над 300 състезатели на Държавното по таекуондо

Зала „ Арена Асарел “ в Панагюрище ще бъде хазаин на идния Държавен шампионат по Таекуондо ITF, който стартира в петък ( 3 февруари) и ще продължи в идващите три дни до неделя. Огромен интерес от състезатели и клубове от цялата страна, като се чака над 300 деца, юноши, девойки, мъже, дами и ветерани да вземат участие в двете дисциплини – „ спаринг “ и „ силов тест “.

Най-добрите ни таекуондисти ще забележим в залата, като събитието е последна инспекция за националите ни преди Европейското състезание в Италия през месец април. Седмица пък по-рано още веднъж в Панагюрище се организира семинар на съдийската комисия към Българска федерация по Таекуондо ITF и изпит за подготовка на съдии. В него присъединяване взеха над 40 индивида, като главен акцент беше дисциплината „ спаринг “ и критериите в точковата система. Форумът беше воден от мастър Вергилий Ситнилски – общоприет секретар на БФТ ITF и Желязко Гагов – ръководител на съдийската комисия към федерацията по Таекуондо ITF.

„ Предстои ни първото огромно съревнование за годината и упованията са за доста мощна конкуренция във всички възрастови групи на „ спаринг “ и „ силов тест “. Сигурен съм, че усърдната и професионална работа на треньорите по клубовете ще даде своето отражение върху представянето на всеки един таекуондист по време на Държавното състезание. Организацията към идното съревнование върви по проект и всичко ще бъде на високо равнище, както постоянно. Определено чакам доста съществено показване от всеки играч. Това е голям късмет за влизане в националния тим на България за Европейското състезание. Ще бъде забавно и оспорвано от самото начало, по тази причина призовавам всички другари и фенове на нашия спорт да заповядат в залата и да гледат онлайн представянето на състезателите по време на Държавния шампионат в Панагюрище “, сподели Марио Богданов – ръководител на БФ Таекуондо ITF.

Достъпът за фенове в „ Арена Асарел “ ще бъде със свободен вход и в трите дни на идното състезание.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР