Зала 1 на НДК се оказа тясна за всички фенове,

...
Зала 1 на НДК се оказа тясна за всички фенове,
Коментари Харесай

Юбилейният спектакъл `Стоянка Мутафова - 70 години на сцена` е напълно разпродаден. Нова дата през март

Зала 1 на НДК се оказа тясна за всички почитатели, другари и фенове на великата Стоянка Мутафова, искащи да я почетат и поздравят точно на 97-ия й рожден ден – 2 февруари 2019 година

Интересът към неповторимото събитие - спектакълът “Стоянка Мутафова - 70 години на сцена ” се оказа в действителност голям и по тази причина тя се съгласи да повтори празника на 12 март 2019 година, отново в зала 1 на НДК.

На 12 март на сцената се чака да се качат доста звездни посетители – обичани родни актьори, музиканти и артисти, като огромна част от тях ще бъдат разнообразни от участниците в първата, изцяло разпродадена към този момент дата. Скоро ще бъдат оповестени техните имена.

На 2 февруари особено присъединяване ще вземат Йорданка Христова, Силвия Кацарова, Мария Сапунджиева, Виктор Калев, Любо Нейков, Ненчо Илчев, Албена Павлова, “Тоника Домини ”, и още от най-големите звезди на родната театрална и музикална сцена, а няма да липсват и изненади.

С изключителна сила, постоянно с усмивка на разположение и ужасно възприятие за комизъм, Стоянка Мутафова продължава да е на сцена и до през днешния ден. " Кралицата на българската комедия ", както я разказва Ройтерс, има в актива си извънредно богата палитра от функции.

Първата й е още от 1945 година, когато играе прислужница в пиеса на Молиер. Завършва класическа лингвистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски ” и Държавна театрална школа в София. От 1946 година до 1949 година работи в спектакъл в Прага, а от 1949 до 1956 година е в Народния спектакъл. Тя е един от създателите на Държавния язвителен спектакъл “Алеко Константинов ”, където работи от 1956 година

Магнетична и безпределно надарена тя приковава вниманието на публиката “на мига ” щом стъпи на сцената и изцяло справедливо печели любовта й, както в театъра по този начин и на екрана. Стоянка Мутафова взе участие в доста от емблематичните български филми като: “Специалист по всичко ”, “Любимец 13 ”, “Топло ”, “Бялата стая ”, “Кит ”, “Езоп ” и други.

Уважавана и обичана, тя съумява да въодушеви генерации български актьори да тръгнат по пътя на театъра и киното.

Днес, на 96 години, актрисата продължава да играе интензивно, да изнася представления из страната и на сцената на Сатиричния спектакъл в София. През 2012 година, когато чества 90-годишния си празник, тя показа:

" За мен този спектакъл (Сатиричният) е горе-долу всичко ". 

В края на 2017 година единствената й щерка Мария Грубешлиева – Муки, издаде своята втора книга за Стоянка Мутафова със заглавие " Добър вечер, Столетие мое ".

Едно от посланията в книгата е: “Никога да не се предаваш, да бъдеш себе си, да се бориш и да достигнеш своето столетие. И когато това стане да можеш с усмивка да му кажеш " Добър вечер " и да си благополучен от дългия път, който си извървял ", споделя авторката на книгата.

Билетите за второто издание на юбилейния театър “Стоянка Мутафова - 70 години на сцена ” на 12 МАРТ 2019 в зала 1 на НДК към този момент са в продажба в системата на TИКЕТПОРТАЛ (www.ticketportal.bg). Цената им е от 20 до 70 лева, съгласно мястото в залата. Организатори са продуцентски къщи “Ажур Пико ” и “Артишок ”.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР