Закуската ни дава енергия за целия ден и в важно

...
Закуската ни дава енергия за целия ден и в важно
Коментари Харесай

Неустоима закуска: Панирани сандвичи с моцарела и прошуто

Закуската ни дава сила за целия ден и в значимо да не я пропущаме. Панираните сандвичи с моцарела и прошуто са превъзходен старт на деня. Приготвят се бързо и са необикновено вкусни. Можете да зарадвате околните си с нова рецепта. 

Необходими артикули за 4 порции:

8 филии самун Бриош или бял самун
200 г моцарела
80 г биволско сирене Мастро
12 филенца аншоа в зехтин
8 слайса прошуто
5 яйца от свободно отглеждани кокошки
50 мл прясно мляко
300 г хлебни трохи или галета
100 г брашно
1 литър олио

Начин на подготвяне:

1. Нарежете моцарелата на кръгчета с дебелина ½ см. Настържете сиренето Мастро.

2. Поставете легнали 4 филии. Поставете по 2 кръгчета моцарела върху всяка. Върху моцарелата поставете по 2 филенца аншоа. След това сложете настъргано сирене на един пласт, а върху него – 2 слайса прошуто. Захлупете с втора филия и притиснете добре сандвича. Изрежете коричките на хляба от всички страни, тъй че да се получи съвършен квадрат. Разрежете всеки сандвич на 2 триъгълни части.

3. В дълбока паница разбийте яйцата с прясното мляко доста добре. В друга дълбока паница сипете брашното, а в трета – галетата.

4. Сипете олиото в бездънен тиган или в тенджера и го загрейте до 170-180 градуса. Оваляйте доста добре от всички страни всяко триъгълниче в брашно. Изтръскайте непотребното. След това оваляйте в разрушените яйца, прехвърлете в галетата. След като се образува постоянен пласт от галета, върнете сандвича в яйцата и оваляйте още веднъж. Накрая оваляйте още веднъж в галетата. Пържете сандвичите по 2 минути от всяка страна, до златисто.

5. Сервирайте панираните сандвичи, поръсени с малко сол и със сладко от люти чушки и домати или друго по ваше предпочитание.

За още сходни предписания последвайте канала на  във .
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР