Закуската е най-важното от всички хранения за деня. Това се

...
Закуската е най-важното от всички хранения за деня. Това се
Коментари Харесай

Тези 7 храни на закуска ви правят звяр през деня

Закуската е най-важното от всички хранения за деня. Това се дължи на обстоятелството, че точно със закуската попълвате енергийните запаси на тялото си, само че и на мозъка.
Специалистите дефинираха 7 храни, които ще подобрят мозъчната ви активност през целия ден.

Задайте верния звук на тялото си от сутринта, с цел да бъдете в кондиция през целия ден. Ако желаете да сте допустимо най-продуктивни и съсредоточени, тогава яжте една от тези храни за закуска, а за какво не и да комбинирате някои от тях за още по-сериозен резултат.

Яйца

Яйцата са богати на протеини, а също и на холин. Това вещество въздейства върху паметта и интелекта.

Пушена сьомга

В мазната риба се съдържат доста протеини и Омега-3 мастни киселини. Съществуващите научни проучвания демонстрират, че тези киселини играят значима роля в развиването на мозъка при децата. По време на бременност Омега-3 могат да повлияят благотворно на умственото развиване на детето. При недостиг могат да зародят нарушавания, свързани с мисленето.

Горски плодове

Те съдържат антиоксиданта флаваноли, който спомага притока на кръв. В едно изследване учените откриха, че възрастните, които хапват боровинки, са подобрили паметта и концентрацията си. Подобен резултат може да очаквате и от малини и къпини.

Ленено семе

То също се счита за добър източник на Омега-3 и обезпечава някои от същите изгоди като мазнините в сьомгата, също по този начин е богато на протеин. Лененото семе е належащо за здравето на кръвоносните съдове и подкрепя кръвообращението, тъй като понижава вискозитета на кръвта. Освен това е предпазен фактор против някои злокачествени болести, т.е. има антиоксидантни свойства, които предотвратяват преждевременното стареене на органите в човешкото тяло.

Орехови ядки

Освен Омега-3, в орехите има полифенолни съединения, които подтикват мозъка. Тези субстанции имат антиоксидантен и противовъзпалителен резултат. Орехите съдържат доста, само че най-вече ненаситени мазнини. Те могат да бъдат ефикасни за намаление на холестерола, тъй като са богати на фибри. Ядките задържат част от холестерола, като предотвратяват навлизането му в кръвния поток от червата.

Зеленолистни зеленчуци

Това са бяло зеле, спанак, къдраво зеле, брюкселско зеле. Известно е, че те забавят естествения спад на умствените качества в преклонна възраст заради обстоятелството, че съдържат лутеин, бета-каротин, фолиева киселина, филохинон.

Тиквени семки

Тези семена са източник на антиоксиданти, които защищават клетките на тялото и мозъка от увреждане. Те също по този начин съдържат минерали, свързани със здравето на мозъка. Като да вземем за пример цинк. С четвърт чаша чай от тиквени семки можете да покриете също 50% от целесъобразната дневна доза магнезий.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР