Закупуването на първо собствено огнестрелно или въздушно оръжие е изживяване,

...
Закупуването на първо собствено огнестрелно или въздушно оръжие е изживяване,
Коментари Харесай

Какво е нужно да знаем, преди да притежаваме оръжие?

Закупуването на първо лично огнестрелно или въздушно оръжие е преживяване, което ще остане като дълготраен спомен в съзнанието ви, без значение дали имате дълготраен опит в стрелбата, или за първи път дърпате спусъка през живота си. Преди да се направи тази стъпка, е належащо авансово да се запознаете с всички наложителни условия, които може да намерите в детайли и в страницата на онлайн магазин.

С каква цел ще се употребява?

Опциите тук са две – спорт и самозащита. За владеене на оръжие със спортни цели, присъединяване на съревнование по спортна пукотевица или като занимание, може да се наложи да членувате в лицензиран клуб по пукотевица, който да ви издаде позволение за владеене. Ако задачата е за персонална отбрана или длъжностната позиция, която заемате не може да бъде изпълнявана без съответното огнестрелно оръжие, то с изключение на формалните условия на Закона, ще ви е нужна спомагателна подготовка, теоритична и физическа, гарантираща както вашата сигурност, по този начин и тази на близките.

Какви стъпки би трябвало да се спазят според Закона?

Събирането на цялата нужна документи е дългогодишен и комплициран развой, за който ще би трябвало да се заредите с голямо самообладание. Отговор дали се утвърждава молбата ви за владеене се получава едвам когато сте входирали цялата информация и минали през всички курсове на образование. В случай че не сте утвърдени в началото, изкараните курсове ще ви послужат за наново стартиране на молбата, в случай че длъжностната позиция, която заемате, изисква притежанието на огнестрелно оръжие.

На първо време се стартира със следното:

  1. Свидетелство за съдимост. Срокът на годност на този документ е шест месеца. Ако към датата на попълване на молбата валидността е изтекла, би трябвало да се явите наново в съответния областен съд, където да ви бъде издадено ново удостоверение.

  2. Медицинско удостоверение за психическо здраве за владеене. Издава се от всяка една психиатрична клиника.

  3. Свидетелство за прекаран курс „ Безопасно боравене с огнестрелни оръжия и муниции “. Този курс ви отваря голям брой порти както за професионално и кариерно развиване, по този начин и ви дава правото да започнете “изграждането ” на личен военен боеприпас.

  4. Документ от Националната следствена работа (Окръжна следствена служба), удостоверяващ, че лицето няма формирано наказателно произвеждане за каквото и да е закононарушение от общ темперамент, осъществено съзнателно, през даден интервал от на престояване.

  5. Диплома за приключено главно обучение, постоянна форма на образование.

  6. Заявление, изпратено до шефа на Групово дело “Охранителна полиция ” – Министерство на вътрешните работи, както и до началника на районно управление (на МВР) “Полиция ” по непрекъснат адрес по персонална карта. В него се отбелязва метод на придобиване, основателна причина за издаване на разрешението, както и типът, количеството им и съответният брой муниции, обезпечени от притежателя.

  7. Ловен билет, служител като позволение за лов.

  8. Декларация, потвърждаваща регистрацията на огнестрелните оръжия и амунициите за тях, както и съхранението им в железна каса, която би трябвало да е зазимена. Тя би трябвало да е снабдена със секретно заключващо се устройство. Може да се намира и в настрана помещение, чиято входна врата е железна и със конфиденциален механизъм за отключване.

  9. След като сте го закупили от специфичен оръжеен магазин, се прави инспекция от Служба Контрол на общоопасните средства (звено в МВР). В рамките на седмица би трябвало да го предадете, дружно с муниции (5 бр). Там се вършат пробни изстрели за инспекция на изрядността на огнестрелното оръжие и до седмица по-късно се издава позволение, че е годно за приложимост.

След получените документи от Контрол на общоопасните средства (звено в МВР), към този момент може да употребявате записаното ви оръжие по предопределение. Не забравяйте, че сигурността е преди всичко и отделяйте нараснало внимание точно на нея.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР