Закриването на специализираните съд и прокуратура е първа и решителна

...
Закриването на специализираните съд и прокуратура е първа и решителна
Коментари Харесай

Лена Бориславова за спецправосъдието: Сложихме край на една неефективна и създадена погрешно структура

Закриването на профилираните съд и прокуратура е първа и решителна крачка, доведена до дъно в правосъдната промяна. Днешното решение на Народното събрание е мощен и явен сигнал за целите на ръководството. Закрива се една неефективна и основана неправилно конструкция. Занапред чакаме по-бързо правораздаване, с по-добре издържани импортирани обвинителни актове и разглеждане в съд.

Това сподели началникът на политическия кабинет на министър-председателя, откакто 47-ото Народно заседание изпрати профилираното правораздаване в историята.

Бориславова разяснява и решението на Софийския областен съд от четвъртък, с което заповедта за ареста на някогашния министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов беше разгласен за противозаконен.

"Органите на реда са работил в границите на своите пълномощия, чакаме произнасянето на втора инстанция ", сподели Бориславова.

"Друга добра вест от през днешния ден е стартиралата активност на работната група, изготвяща промени в законодателството по отношение на механизма за търсене на отговорност от основния прокурор ", означи Бориславова, представена от Българска телеграфна агенция.

Според нея решителни стъпки ще бъдат направени и с промени в Закона за защита на конкуренцията по отношение на управлението на Комисия за защита на конкуренцията - органът, който трябваше да се оправи с цените на горивата, които изкуствено се завишават и да следи дали не се появява далавера с цените на хранителни артикули.

"Радвам се, че моряците от кораба „ Царевна “ са в сигурност и пътуват към домовете си. Премиерът Кирил Петков персонално беседва няколкократно с техни близки, с цел да ги осведоми за положението им и за опциите за евакуация. Работеше се по разнообразни разновидности за евакуация, като всички варианти бяха отворени, тъй че една от тях да сработи ", разяснява още Бориславова. /Novini.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР