Законовият статут на Ким като представляващ държавата беше укрепен още

...
Законовият статут на Ким като представляващ държавата беше укрепен още
Коментари Харесай

Няма Хлабаво! Диктаторът Ким Затегна Жестоко Режима!

Законовият статут на Ким като " представляващ страната беше укрепен още повече, с цел да подсигурява изрично монолитното управление от висшия водач на всички държавни каузи ", цитира организация КЦТА ръководителя на Президиума на Върховното национално заседание на Северна Корея Чое Ньон-хе.

Днешното решение беше взето, откакто през юли Ким публично беше разгласен за държавен глава и главнокомандващ на армията според признатата тогава нова конституция на КНДР. Според анализатори евентуално оповестяването на Ким за държавен глава тогава евентуално е имало за цел да приготви почвата за кротичък контракт със Съединени американски щати.

Северна Корея от дълго време приканва за спокойно съглашение и нормализиране на връзките си с Вашингтон, с което публично да бъде комплициран завършек на Корейската война (1950-1953 г.). Тя до ден сегашен е завършила само по силата на помирение, само че не и на формален кротичък контракт.

В исторически проект номинално държавен глава на КНДР беше ръководителят на Президиума на Върховното национално заседание.

Според новата конституция обаче Ким, като ръководител на Държавния съвет, е висш представител на целия корейски народ, което значи държавен глава, само че и " главнокомандващ ".

В предходната конституция Ким беше избран просто като " висш водач ", който командва " въоръжените сили " на КНДР.

Приетите през днешния ден конституционни промени наподобява удостоверяват, че в този момент севернокорейската правна система ще признае Ким за държавен глава.

Новата конституция му разрешава да обнародва законови разпореждания, укази и решения и да назначава и отзовава посланици в чужбина, показва КЦТА.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР