Законопроектите на руския президент Владимир Путин за приемане в състава

...
Законопроектите на руския президент Владимир Путин за приемане в състава
Коментари Харесай

Русия официално обяви град Запорожие за своя територия

Законопроектите на съветския президент Владимир Путин за " приемане в състава на Руската Федерация “ на окупираните украински области съдържат уговорка за границата. Съдейки по я, Русия счита, че ще ги анексира в съществуващите административни граници на съответните райони, оповестява РИА Новости .

Днес обаче част от територията на Запорожка област и регионалният център – град Запорожие остават под контрола на украинските войски.

И за четиритео области формулировката е една и съща: " Границите на територията на ЛНР (ДНР, Запорожка и Херсонска област) ще се дефинират от границите на територията на " републиката “ (областта), съществувала на деня на нейното формиране и деня на приемането й в Руската федерация “.

Запорожка област в съществуващите граници е формирана през 1939 година, Херсонска област - през 1944 година " ЛДНР “ претендира на територията на Донецка и Луганска област и в този си тип бяха приети от Руската федерация на 22 февруари 2022 година

Тоест Руската федерация публично претендира за огромна част от украинската територия, която в този момент е под контрола на Украйна в Запорожка и Донецка област. А също и на дребни (засега) елементи в Херсон и Луганск.

В удостоверение на това, един от водачите на съветските окупационни управляващи в Запорожка област съобщи в понеделник сутринта пред РИА Новости, че Русия ще си върне контрола над цялата територия на региона, където няма да има повече украински войски.

" Категорично ще бъде върнат контролът върху цялата административна граница на Запорожка област. Никой няма да остави нашите сънародници в неволя. Националистическият режим ще падне. След освобождението там също ще се организира референдум, с цел да могат всички поданици на Запорожка област вземат участие в обединяването на нашия район с Русия “, съобщи Рогов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР