Законопроектът за промени в Закона за здравето на Възраждане падна

...
Законопроектът за промени в Закона за здравето на Възраждане падна
Коментари Харесай

Законът за здравето на `Възраждане` падна в пленарна зала |

Законопроектът за промени в Закона за здравето на " Възраждане " падна на първо четене в пленарна зала.

Депутатите отхвърлиха предлагането на Елена Гунчева с 81 гласа " срещу ", 40 " въздържал се " и едвам 12 " за " (само " Възраждане " ).

С измененията " Възраждане " опита да ограничи пълномощията на министъра на опазването на здравето, забранявайки му да вкарва наложителна имунизация (такова предложение не е имало). Освен това се предвиждаше да не може да се изисква имунизация за достъп до обучение, труд и публични места - в случай че това предложение беше признато, то при още настоящ зелен документ той би важал единствено за преболедуване и отрицателен резултат от антигенен или PCR тест.

Здравният министър не би имал право да афишира изключителна епидемиологична конюнктура. Това би било допустимо с решение на Народно събрание по предложение на Министерски съвет и за период не по-дълъг от 2 месеца.

Елена Гунчева оферираше още персоналните защитни средства и дезинфектантите да се закупуват със средства от бюджета. Освен това тя искаше по-бързо обжалване на каузи за неспазване на противоепидемични ограничения.

Всички тези оферти бяха обявени при започване на декември, когато Народно събрание стартира да разисква въвеждането на зеления документ за депутатите. Тогава от
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР