Законопроектът за наказателното преследване за укриване на мобилизация ще предвижда

...
Законопроектът за наказателното преследване за укриване на мобилизация ще предвижда
Коментари Харесай

Русия предвижда затвор за избягване на мобилизация

Законопроектът за наказателното гонене за укриване на готовност ще планува наказване до пет години затвор, сподели Андрей Картаполов, ръководител на комисията по защита на Държавната дума, пред Парламентская газета.

Законът ще бъде импортиран за разглеждане тази есен, сподели той.

" Поехме самодейността да допълним член 328 от Наказателния кодекс на Руската федерация с част трета, която ще се отнася до наказването за отбягване на готовност. Смятаме, че това ще бъде санкция до половин милион рубли или отнемане от независимост до пет години. Правителството поддържа нашата самодейност, изпрати позитивна оценка ", сподели Картаполов.

Законопроектът беше разгласен по-рано тази седмица., текстът му към момента не е оповестен.

За в този момент Наказателният кодекс предвижда само отговорност за отбягване на военна работа, нарушителите по този член са изправени пред две години затвор.

" Това е належащо, с цел да се възвърне, да го назовем по този начин, статуквото, да се изравни ситуацията. Защото имаме отговорност за отбягване на наборна работа, само че към момента не е открита за отбягване на мобилизационна работа. Междувременно военната работа е държавен въпрос ", сподели депутатът.

Той също по този начин назова законопроекта " повече от подходящ ".

На 18 май Върховният съд на Русия разясни, че интервалите на готовност, оповестени с президентски декрет, завършват единствено с " датата и часа " на нейното анулиране. От това следва, че оповестената предходната есен от Владимир Путин готовност продължава, като за нов набор на мобилизираните не се изисква обособен декрет.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР