Законопроектът за хазарта ще премине през процедура на нотификация от

...
Законопроектът за хазарта ще премине през процедура на нотификация от
Коментари Харесай

Законът за хазарта на Симеонов минава през нотификация от ЕК

Законопроектът за хазарта ще премине през процедура на нотификация от Европейската комисия . Това взеха решение депутатите от Комисията по бюджет и финанси. Валери Симеонов стимулира нуждата от законови промени като посочи, че съгласно Световната здравна организация хазартът е патологична взаимозависимост , която води до редица нарушавания освен на психическото здраве, само че и на физиологичното.

Той бе безапелационен, че с тава въпрос за 3 милиарда лева ползи . По думите му оборотите от
хазарта у нас се равняват на 3% от Брутният вътрешен продукт , което е доста повече спрямо други прилежащи на нас страни, каквато е Румъния.

Причината за изпращането на плана е мнение на Министерство на финансите , в което изрично се показва, че въпросният план би трябвало да бъде нотифициран от Европейска комисия .

" При състояние, че получих привет от финансовия министър за законопроекта ", посочи Валери Симеонов.

 Лотариите плащали най-високите налози съгласно ИМП
Лотариите плащали най-високите налози съгласно ИМП

66% от парите за лотарийни билетчета отивали за облаги

По думите му забавянето на законопроекта е реалност минимум с четири месеца , колкото трае процедурата по нотификация.

" Едно такова отсрочване н е кореспондира с заявената поддръжка от ГЕРБ и от Българска социалистическа партия - да не бъда краен, ще изчакам тези месеци ", разяснява Симеонов.

" Хазартната взаимозависимост е тежко болестно положение ", посочи пред депутатите вицепремиерът. Той опроверга причините, че има риск за понижаване на приходите от
хазарта, като посочи, че хората, които по този начин или другояче играят такива игри, доста добре знаят къде са позиционирани те.

" Приходите от
хазарта през последните години доста внезапно нарастват . Обществото е изправено пред някаква болестна взаимозависимост ", посочи още вицепремиерът.

 ГЕРБ удрят рамо на Симеонов за закона за <a href=хазарта " >
ГЕРБ удрят рамо на Симеонов за закона за
хазарта

Симеонов: Каруцата скърца, тъй като върви

Председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова изясни, че все още има пропуск във връзка с разписването на процедурите за изпращане за нотификация на законопроекти, които са импортирани от депутати в Народното събрание. Такава процедура има в детайли написана за законопроекти с вносител Министерски съвет.

Вносител на Законопроекта за изменение и допълнение на закона за
хазарта не е Валери Симеонов, а националният представител Христиан Митев, дружно с група народни представители.

Становища по предложенията, с изключение на от Министерство на финансите, са постъпили от Министерство на културата, Министерство на младежта и спорта .

Министерство на културата е взело отношение по отношение на термина непряка реклама , която се трансформира в този законопроект, като акцентира, че това отчасти влиза в противоречие с европейска инструкция.

 Симеонов се разгласи против рекламирането на <a href=хазарт " >
Симеонов се разгласи против рекламирането на
хазарт

По този метод възпитаваме децата, а и българите като цяло, че не е нужно да се трудят и образоват, а ще печелят търкайки картончета

Министерство на младежта и спорта показва опасения, че текстовете биха лимитирали активността на Български състезателен тотализатор , като акцентира, че въпросните ограничавания за директна и непряка реклама, биха понижили отчисленията за министерството, които досега са в размер на 26 млн. лева

Относно опасенията, че футболните тимове няма да могат да носят фланелки с имената на спонсорите, Валери Симеонов посочи, че се предлага в член 10 да бъдат оставени наименованията на игрите, записаната комерсиална рамка. " Няма риск във връзка с спонсорирането на клубовете ", безапелационен е той.

 Красен Кралев обезпокоен от законопроекта на Симеонов за <a href=хазарта " >
Красен Кралев обезпокоен от законопроекта на Симеонов за
хазарта

И дребни загуби в оборота на тотото бъркат съществено в джоба на спортното ведомство

Припомняме, след обявените от вицепремиера промени за
хазарта и рестриктивните мерки за реклама на хазарт, от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и няколко малките екрани, членове на АБРО, както и Футболния съюз се оповестиха срещу.

Валери Симеонов има кардиналната поддръжка на ГЕРБ в Народното събрание. Десните партии отвън Народното събрание предложиха и собствен вид за промени в закона.

 Симеонов санкционира стадото акули против дребните рибки в <a href=хазарта " >
Симеонов санкционира стадото акули против дребните рибки в
хазарта

Хазартът е нездравословен,
хазартът развращава

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР