Законопроектът за държавния бюджет за 2024 г. беше одобрен на

...
Законопроектът за държавния бюджет за 2024 г. беше одобрен на
Коментари Харесай

Бюджет 2024 г. мина първи тест през ресорната комисия, разчетите за НЗОК - не

Законопроектът за държавния бюджет за 2024 година беше утвърден на първо четене в парламентарната комисия по бюджет и финанси 13 гласа „ за “, 6 гласа „ срещу “ и нито един въздържал се. В поддръжка гласоподаваха представителите на ПП-ДБ, Движение за права и свободи и ГЕРБ-СДС. Това беше втори опит за приемане на бюджета в парламентарната комисия, откакто при първия опит финансовата рамка беше отхвърлена. Новият вид на бюджета беше импортиран от Министерски съвет след разисквания сред финансовия министър Асен Василев и представители на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.
Фалстарт на парите за здраве
Междувременно обаче здравната комисия не одобри на първо гласоподаване законопроекта за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2024 година „ За “ плана на бюджет гласоподаваха четирима от членовете на комисията, „ срещу “ гласоподаваха петима, а „ въздържал се “ – деветима.

На 24 ноември Министерският съвет одобри Решение за одобрение на план на Закон за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2024 година, предава Българска телеграфна агенция. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР