Законопроектът на БСП за България, предвиждащ по-строги наказания за трафик

...
Законопроектът на БСП за България, предвиждащ по-строги наказания за трафик
Коментари Харесай

БСП настоява още днес правната комисия да разгледа законопроекта срещу трафика на мигранти

Законопроектът на " Българска социалистическа партия за България ", предусещащ по-строги санкции за трафик на незаконни мигранти, да бъде прегледан още през днешния ден от правната комисия. За това настояха от парламентарната група на социалистите с декларация от парламентарната естрада.

" И през днешния ден сме очевидци на гонка сред полиция и мигранти. В последните дни живеем като в гангстерски филм – гонки, стрелби. Да напомня, че в Бургас починаха двама служители на реда. Един беше убит на границата. Вчера – един тежко ранен. Днес още веднъж гонене сред полиция и мигранти в центъра на страната, не в пограничните региони. Хората в пограничните региони живеят в безспорен боязън и всички приканват институциите да вземат ограничения. Искаме Народното събрание да поеме своята отговорност в решаването на този проблем. А тя е – да промени Наказателния кодекс и да завиши наказванията за такива, които превеждат мигранти, които способстват за тяхното напредване на територията на страната ", съобщи водачът на социалистите Корнелия Нинова.

Тя добави, че на 8 ноември ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ е внесла законопроект, с който се покачва наказването за отнемане от независимост на 20 години и санкциите – неведнъж. Предвижда се още лишаване на цялото имущество.

" Без да се издават условни присъди, без да се търсят лесните способи за заобикаляне на закона и такива хора бързо да се отървават от правораздаване. В момента царува цялостно безредие и безотговорност. Днес сме 23 ноември, минали са 15 дни от внасянето на този законопроект. Поставих въпроса на председателски съвет. Проверихме, през днешния ден има правна комисия. Отново този законопроект не е импортиран в дневния ред на правна комисия. Това е парадокс. Всички излизаме тук, установяваме проблемите, тюхкаме се, вайкаме се какъв брой е ужасно и Народното събрание не подхваща никакви ограничения. При импортиран законопроект - ясно написан, координиран с институциите, които имат отношение и знаят по какъв начин да се реши този проблем ", съобщи още Нинова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР