Законопроект за денонсиране на Северноатлантическия договор е внесен в деловодството

...
Законопроект за денонсиране на Северноатлантическия договор е внесен в деловодството
Коментари Харесай

„Възраждане“ внесе законопроект за излизане на България от НАТО

Законопроект за денонсиране на Северноатлантическия контракт е импортиран в деловодството на Народното събрание от " Възраждане ", оповестява Българска телеграфна агенция. 

Предложеният закон анулира Закона за одобрение на Северноатлантическия контракт, подписан на 4 април 1949 година във Вашингтон и признат от 39-ото Народно заседание на 18 март 2004 г. 

" Продължаващото участие на България в НАТО е освен нездравословно за защитата и въоръжаването ни, само че и става все по-опасно за суверенитета ни и за националната сигурност на България ", показват от " Възраждане " в претекстовете към законопроекта.

" Действията на НАТО напълно опонират на задачите, посочени в чл.1 на Договора, където четем: 

" Страните по Договора се задължават в сходство с устава на Организацията на обединените народи да уреждат всеки интернационален спор, в който могат да се окажат въвлечени, с мирни средства и по метод, който да не заплашва интернационалния мир, сигурност и правдивост, и да се въздържат в интернационалните си връзки от опасност със мощ или приложимост на мощ по какъвто и да е метод, несъответстващ с задачите на Организацията на обединените народи ".

Поглед обратно демонстрира, че НАТО поставя старания да " позволи " такива интернационалните разногласия по всевъзможен различен, само че не и по кротичък път и с мирни средства ", показват от партията. 

От " Възраждане " оферират още Народно събрание да гласоподава изпращане на филантропична помощ за Ивицата Газа, оповестиха още от групировката. Проектът на решение за предприемане на ограничения по отношение на филантропичната рецесия, в резултат на спора в линията Газа на съображение член 86 от Конституцията на Република България, беше импортиран от народния представител Даниел Проданов.

Решението дава мандат на Министерския съвет на Република България да разиска и приложи пакет от ограничения и дейности. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР