Училищният окръг на Флорида ще преподава само откъси от Шекспир според новите разпоредби

...
Законодателството, наречено от противниците му Не казвай гей, ограничава материалите
Коментари Харесай

Законодателството, наречено от противниците му "Не казвай гей", ограничава материалите в класната стая, които "съдържат порнография или неприлични изображения на сексуално поведение".

Други причини включват ревизирани държавни стандарти и опит да се накарат учениците да четат голямо разнообразие от книги за новите държавни изпити, каза училищният район в изявление, изпратено по имейл във вторник.

Няколко В пиесите на Шекспир се използват внушителни каламбури и намеци и се подразбира, че главните герои са правили предбрачен секс в „Ромео и Жулиета“.

Книгите на драматурга обаче ще бъдат достъпни за плащане в медийните центрове в училищата, ж.к. каза.

„Първо и най-важно, ние не сме изключили Шекспир от нашата гимназиална учебна програма.

Човек, спасен от частично потопен лодка след повече от 24 часа в морето край бреговете на Флорида

„Учениците все още ще имат физическите книги, за да четат откъси в клас“, се казва в изявлението.

„Учебните ръководства са непрекъснато преглеждани и усъвършенствани през годината, за да се приведат в съответствие с държавните стандарти и действащото законодателство."

Решението в Тампа е последният резултат от законите, приети от контролирания от републиканците Законодателен орган на Флорида и подкрепян от губернатора Рон ДеСантис през последните две години.

Първият беше приет миналата година и забрани дискусията в класната стая за сексуална ориентация или полова идентичност в по-ниските класове.

Противоречивият републиканец Рон ДеСантис влезе в надпреварата за следващия президент на САЩ

Вторият закон, приет тази година, разшири забраната за обсъждане на пола и сексуалната ориентация в други класове.

Той също така не позволява на учениците и учителите да се изисква да използват предпочитани местоимения, които не съответстват на биологичния пол, и укрепва система, чрез която хората могат да оспорват училищните учебници.

Републиканците казаха по това време, че законопроектът има за цел да предпази децата от сексуално съдържание.

Подчертавайки объркването относно това какво е позволено в училища, комисарят по образованието във Флорида Мани Диас във вторник включи „Ромео и Жулиета“ в списъка си с книги, които препоръчва на учениците да четат през август.

„Препоръките за книги за този месец предоставят разнообразие от материали за четене, които учениците ще намират за ободряващи и ще разпалят любов към грамотността“, каза Диас в изявление.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР