Законодателството на ЕС в областта на природата е твърде успешно

...
Законодателството на ЕС в областта на природата е твърде успешно
Коментари Харесай

Има твърде много вълци и мечки: Европейски фермери

Законодателството на Европейски Съюз в региона на природата е прекомерно сполучливо в отбраната на едрите хищници като вълците и мечките, което нанася вреди на комерсиалните действия и на други типове, настояват европейски фермери, притежатели на земя и ловци, оповестява Политико.

" Поради продължаващите сполучливи ограничения за запазване на околната среда някои популации на едри хищници провокират от ден на ден спорове ", обявиха групите в взаимно изказване, като показаха страдание, че законодателството на Европейски Съюз им пречи да ползват ограничения за ръководство на типовете и да спомогнат за " понижаване на сериозните спорове с добитъка, хората и богатите на биологично многообразие ландшафти ".

Организациите настояват, че някои едри хищници " към този момент не се нуждаят от строга отбрана " в Европейски Съюз, защото " към този момент не се смятат за застрашени или уязвими " Те желаят Комисията да приспособява Директивата за местообитанията, призната през 1992 година, тъй че да отразява развиването на популациите на типовете и техния природозащитен статус.

 

 

Това разгневява природозащитниците, които считат, че това е опит да се отслаби това, което съгласно тях е дълготраен и ефикасен законодателен акт на Европейски Съюз.

" В основата си това е просто всяване на боязън и ненавист ", споделя Ариел Брунер, началник на отдела за политика на Европейски Съюз в неправителствената организация BirdLife Europe, и назовава напъните " неуместни " и " срамни ".

Според него някои огромни хищници са били " изтребени " в доста страни от Европейски Съюз, заради което завръщането им е " голям триумф в опазването на околната среда " Той също по този начин отбелязва, че животните са от решаващо значение за екосистемите: вълците, да вземем за пример, оказват помощ за регулирането на популациите на тревопасни животни, които " в противоположен случай стават прекалено много и повреждат естествената растителност... и посевите ".

 

 

 

Според него вместо да се трансформират законите на Европейски Съюз за възобновяване на природата, казусът може да се реши посредством композиция от превантивни ограничения, в това число електрически огради, и обезщетения за земеделските стопани.

Пека Песонен, общоприет секретар на асоциацията на фермерите Copa-Cogeca, съобщи в изказване, изпратено по електронната поща на POLITICO, че " бързото увеличение " на огромните хищници " слага сериозна тежест върху сигурността, продуктивността и напрежението на доста стада и фермери ".

 

 

По оценки на асоциацията в Европейски Съюз има от 14 500 до 18 200 вълка - спрямо 12 300 през 2013 година

 

 

 

" Не желаеме да отслабваме опазването на природата в Европейски Съюз, желаеме европейските жители да бъдат предпазени, а животът на нашите животни и поминъкът на нашите фермери да бъдат уважавани ", сподели той.

Това се случва в миг, когато Брюксел се стреми да усили задачите си за запазване на природата. Като част от тактиката си за биологичното многообразие тя възнамерява до 2030 година 30 % от сушата и морето на блока да бъдат предпазени, в това число 10 % да бъдат под строга отбрана.

Комисията също по този начин има намерение да направи възобновяване на природата правно наложително в страните от Европейски Съюз. Според проектопрограмата на колегията на комисарите от 20 март, забелязана от POLITICO, регламентът, който в началото се очакваше да бъде показан в сряда, е отсрочен за " преди лятото ".

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР