Законодателни промени в посока по-строг контрол върху бюджетите на обществените

...
Законодателни промени в посока по-строг контрол върху бюджетите на обществените
Коментари Харесай

Тома Биков иска по-строг контрол върху бюджетите на обществените медии

Законодателни промени в посока по-строг надзор върху бюджетите на публичните медии. Предложението е на Тома Биков от ГЕРБ, който е ръководител на краткотрайната комисия, проучваща обстоятелствата и събитията към прекъсването на сигнала на стратегия " Хоризонт " по БНР. На днешното съвещание на комисията стана ясно, че идната седмица за чуване по проблема с БНР е поканен основният прокурор Сотир Цацаров.


Според Тома Биков медийното законодателство се нуждае от промени, защото законът е писан от дълго време и то в друга медийна среда. Като главен проблем той посочи натрупването на недостиг в публичните медии, което пък водело до взаимозависимост от страната.
Тома Биков, ръководител на краткотрайната анкетна по случая,,Хоризонт ": Ето това нас като ръководещи ни тормозим, тъй като на следващия ден ще кажете, откакто вие давате парите, дали не поръчвате музиката?
Тома Биков предложи още концепцията си за " валутен ръб " в Българска национална телевизия и БНР, който да управлява бюджетите на двете публични медии.
Тома Биков, ръководител на краткотрайната анкетна по случая,,Хоризонт ": Така както работи страната. Не могат да харчат повече в сравнение с са им дадени. Съвет за електронни медии да изслушва може да е на три месеца, на шест месеца, генералните шефове да види до каква степен е стигнал бюджетът и в случай че види престъпления да алармира избраните органи. Ние имахме безусловно зов от Българска национална телевизия да ограничим пълномощията на генералния шеф и аз го поддържам господин Кошлуков това основава благоприятни условия за безотговорно държание.
Днес краткотрайната комисия, която изследва обстоятелствата към невижданото прекъсване на сигнала на стратегия,,Хоризонт " по БНР организира първото си съвещание. До два месеца се чака мнение по отношение на изказванията за политически напън върху управлението и публицисти.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР